‘Siyasette yumuşama’ yolunda yeni durak: Özel ile Bahçeli görüşecek

Erdoğan ile görüşen Özel’in bugün de MHP lideri ile görüşeceği öğrenildi. İki partinin genel başkanlar düzeyinde yaptığı son görüşme tam yedi yıl önceydi.

Siyaset 7 Mayıs 2024

Geçen Perşembe günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ak Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve bu görüşme bizzat Erdoğan tarafından “siyasette yumuşama dönemi” olarak adlandırılmıştı. Görüşmeden CHP cephesinin de memnun olduğu basına yansımış, Erdoğan’ı CHP Genel Merkezi’nde ağırlayacakları bilgisi gelmişti.

Görüşme TBMM’de gerçekleşecek

Erdoğan ile yaptığı görüşmede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin en sert tavır aldığı AYM üstündeki baskıların kaldırılması, Gezi davasında hukuki ilerleme kaydedilmesi gibi konuları gündeme getiren Özel’in bu kez de Bahçeli ile görüşeceği öğrenildi. Özel ve Bahçeli’nin bugün 12.00’de TBMM’de görüşeceği öğrenildi.

İki parti arasında genel başkanlık düzeyinde son görüşme yedi yıl önce ve yine yeni Anayasa tartışmalarının sürdüğü bir sırada Bahçeli ile Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşmişti.

Siyasette ‘yumuşama’ rüzgarı: Erdoğan ve Özel’den art arda ılımlı mesajlarSiyasette ‘yumuşama’ rüzgarı: Erdoğan ve Özel’den art arda ılımlı mesajlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.