CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle "Jahrein" takma isimli Ahmet Sonuç hakkında bir dava daha açacaklarını duyurdu.

‘Jahrein’ lakaplı Ahmet Sonuç oyun izleme platformu Twitch ünlüsü. Oradan kazandığı ünün ardından Twitter hesabından yaptığı siyasi yorumlar ciddiye alınmaya başlandı. Twitch’teki takipçilerinin yaş ortalaması hayli küçük olan Sonuç, başta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra da diğer siyasi parti liderleriyle görüşünce takipçi kitlesi genişledi ve artık yaşı daha büyük olan sosyal medya kullanıcılarının da radarına girdi. Hatta 2021 yılında Kılıçdaroğlu, Sonuç’un Twitch yayınına konuk olup, sorulara yanıt verdi. Onu DEVA Partisi lideri Ali Babacan izledi. Jahrein’in bu süreçte siyasetçilerle iletişimi de seçimler yaklaştıkça ilerledi. 2023 yılına gelindiğinde İYİ Parti lideri Meral Akşener, Jahrein’e yeni doğan çocuğu için çiçek dahi gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Kılıçdaroğlu, yenilgiyle ayrılınca ona en sert eleştirileri de Sonuç’tan geldi. Kılıçdaroğlu 16 Mayıs’ta yani seçimin ilk turundan sonra koruduğu sessizliği de Jahrein’e bozdu. Bu konuşmayı Jahrein sosyal medyada duyurdu ve Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Eleştirilerinizi dikkate alıyoruz ve yazdıklarınızı okuyoruz. Emin olun elimizden geleni yapıyoruz Ahmet Bey” dediğini yazdı.

Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun ses kaydını yayınladı: Arkasında kimlerin olduğunu gayet iyi biliyorum

İkinci turdaki seçim yenilgisinin ardından ise Kılıçdaroğlu’na ağır eleştiriler ve hakaretamiz ifadeler kullandı.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, Jahrein’e iki kez hakaret davası açtı.

Jahrein dün Twitter hesabından CHP liderine yönelik “Demans hastası Leblebi kafalı” sözlerini yineledi.

Avukatı Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ahmet Sonuç  hakkında tazminat davası açacaklarını duyurdu. Çelik, şöyle dedi:

“Saldırganlık ve hakaret yoluyla istediklerini elde edebileceğini ve insanları sindirebileceğini düşünen, eleştiri ve hakaret ayrımını yapamayan, gün geçtikçe bayağılaşan, hedef aldığı kişilere yönelik olarak yaptığı hakaret kapsamlı yakıştırmalar ile kendisini tasvir ettiğinin ayrımına varamayan, Ahmet Sonuç (Jahrein) isimli kişi hakkında; bugünkü ahlaksız hakaretleri nedeniyle de derhal tazminat davası açacağız. Öncekilerde de olduğu üzere, elde edilecek tazminat miktarı öğrencilere burs olarak dağıtılmak üzere… Ayrıca, hakaret suçundan suç duyurusunda bulunacağız. Densizliklerin hesabını mutlaka soracağız.”

Kılıçdaroğlu seçimin ilk turundan sonra aradığı isme 200 bin TL’lik dava açtı