HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş konuşma yaptığı sırada kendisine yönelik 'terör seviciliği' ifadesini kullanan AK Partili vekile “Terörist senin babandır. Sensin” diye karşılık verdi.

HEDEP Grup Başkan Vekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş dün TBMM Genel Kurulu’nda grubu adına söz alarak Abdullah Öcalan’ın yıllardır avukatları ve ailesiyle görüştürülmemesinin hukuk devleti ilkelerine aykırı olduğunu belirterek “Bu ben çete yöntemleriyle bu ülkeyi yönetiyorum demektir” demişti. Beştaş “İmralı Adası bu ülkenin cezaevi değil mi? Ceza İnfaz Kanununa tabi değil mi? Ceza almış diye insanları ailesiyle, avukatlarıyla görüştürmemek hukuk devleti değilim, kabile devletiyim, ben çete yöntemleriyle bu ülkeyi yönetiyorum demektir. Hukuka burada uyulmayacaksa uyulmasını istemeyeceksek nerede isteyeceğiz?” diye sormuştu.

Bir anayasa çağrısı da HEDEP’ten

Beştaş ayrıca sekiz HEDEP milletvekilinin pasaportlarına İçişleri Bakanlığı tarafından tahdit konduğu için yurt dışına çıkamadıklarını, bunun da başka bir “hukuk tanımazlık” örneği olduğunu söylemişti.

Terörist senin babandır

Bu sırada AK Partili İsmail Erdem “Terör seviciliği” ifadesini kullanınca ,Meral Danış Beştaş, Erdem’e dönerek “Terörist senin babandır. Sensin! Bize terörist diyenlerin alnını karışlarım. Terörist sizsiniz! Kim ‘Terörist’ diyorsa onlar teröristtir. Oradan ‘terörist’ diyeceksiniz, biz dinleyeceğiz öyle mi? Dinleyeceksin kuzu kuzu. Terör sevici de kendileridir. Onlar seviyor terörü. Terör üzerinden beka devşiriyorsunuz” tepkisi gösterdi.

HEDEP ile Bahçeli arasında ‘küfür’ gerginliği