31 Mart yerel seçimlerinin ardından düzenlenen olağanüstü kurultayda koltuğunu Müsavat Dervişoğlu'na teslim eden İYİ Parti’nin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener günler sonra ilk kez cenazede görüntülendi.

14 ve 28 Mayıs 2023’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine Millet İttifakı çatısında girip hezimet yaşayan İYİ Parti 31 Mart’taki yerel seçimlere o dönemki genel başkan Meral Akşener önderliğinde “hür ve müstakil” girme kararı aldı. Ancak İYİ Parti’nin politikası seçimde başarıyı getirmedi. Aksine partinin oyu düştü. Partinin kurucu genel başkanı olan ve uzun yıllardır aktif siyasetten elini çekmeyen Meral Akşener partiyi olağanüstü kurultaya götürdü ve yeniden aday olmadı. Akşener görevini 27 Nisan’da Müsavat Dervişoğlu’na devretti ve kurultayın ardından bir daha kameralar karşısına geçmedi.

Meral Akşener: ’Asena’ olarak başladı, ‘kurt siyasetçi’ olarak bıraktı

Geçen hafta Akşener’in Sapanca’daki çiftliğinde ailesiyle zaman geçirdiği, cep telefonu dahi kullanmadığı iddia edilmişti. İYİ Parti’nin eski lideri bir aydan uzun süre sonra Özel Kalem Müdiresi Esma Bekar’ın kayınpederi Mehmet Ayhan Bekar’ın cenazesine katıldı. Cenazede İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’yla Akşener yan yana dua etti.

Cenaze namazından sonra Akşener, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun’un koluna girerek yürüdü.

Meral Akşener kurultayda bırakıyor: Kurmaylarından art arda adaylık açıklamaları