Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ‘Dikkat! Attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın’ yazılı pankartı indiren CHP Sincan Gençlik Kolları Başkanı Osman Çağatay Ayrıçal saldırıya uğradı.

Osman Çağatay Ayrıçal’ın avukatı Önder Tekgümüş, 10Haber’e yaptığı açıklamada tespit ettikleri saldırganların ülkücü olduğunu ve henüz gözaltı işlemi uygulanmadığını söyledi.

CHP logosuyla basılan ‘Apo’yu çıkartacağız’ başlıklı sahte broşürlerlerin ardından Ümraniye Ülkü Ocakları binasından karşı binaya iple Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik bir pankart asılmıştı.

Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş’ın yüzlerinin birleştirildiği pankartta “Dikkat attığın her oy Mehmetçiğe kurşun olmasın” yazıyordu.

Ülkü Ocakları’ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener pankartı: Her oy Mehmetçiğe kurşun

Aynı pankart  Ankara Sincan’da da asıldı ve bu kez kaldırılırken kavga çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan ‘Dikkat! Attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın’ yazılı pankartı indiren CHP Sincan Gençlik Kolları Başkanı Osman Çağatay Ayrıçal önceki gün saldırıya uğradı. Darp edilen Ayrıçal, hastaneye kaldırıldı.

Sosyal medya hesabından afişin ve darp edilen Ayrıçal’ın fotoğrafını paylaşan Turgut, saldırıyı eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in ‘adamları’ tarafından yapıldığını iddia etti.

‘Tespit edilen saldırganlar Ülkü Ocakları’ndan, gözaltı yok’

Osman Çağatay Ayrıçal’ın avukatı Önder Tekgümüş 10Haber’e yaptığı açıklamada saldırganlarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “10-12 kişilik bir ekip saldırıyı düzenliyor. Saldırganlardan ikisini tespit ettik. Tespit ettiklerimiz Ülkü Ocakları üyesi. Sopalarla darp ediyorlar, araca da zarar veriyorlar” dedi.

Avukat Önder Tekgümüş

‘Provokasyona gelmeyeceğiz’

Osman Çağatay Ayrıçal’ın saldırıya uğramasıyla ilgili 10Haber’e konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık ise provokasyona gelmeyeceklerini belirterek, “Kimlerin bastığını bildiğimiz, fakat imza olmayan bir afiş. Seçmenleri kışkırtmak için yapıyorlar. 10-12 kişi arkadaşımıza pusu kurup hastanelik ediyorlar. Sağlık durumu şimdi daha iyi. Korktuğumuz için değil ancak bir şiddet sarmalı içinde olmayacağız. Provokasyona gelmeyeceğiz” diye konuştu.

CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu