Ülkü Ocakları’ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener pankartı: Her oy Mehmetçiğe kurşun

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik Ümraniye Ülkü Ocakları binasından karşı binaya iple bir pankart asıldı. Pankartı asanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu ve pankartın CHP üyelerince kaldırıldığını bildirildi.

Siyaset 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

CHP logosuyla basılan ‘Apo’yu çıkartacağız’ başlıklı sahte broşürlerlerin ardından bu kez de Ümraniye Ülkü Ocakları binasından karşı binaya iple Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik bir pankart asıldı.

Kaftancıoğlu açıkladı: CHP logolu 'Apo'yu çıkartacağız' broşürü bastıranlar tespit edildiKaftancıoğlu açıkladı: CHP logolu ‘Apo’yu çıkartacağız’ broşürü bastıranlar tespit edildi

Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş’ın yüzlerinin birleştirildiği pankartta “Dikkat attığın her oy Mehmetçiğe kurşun olmasın”, diğer pankartta ise Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yüzü birleştirilerek, “Bazıları iki yüzlüdür” yazıldı.

Kaftancıoğlu: Son kez uyarıyorum

Olaya sosyal medya hesabından tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

“Gençleri zehirleyen sadece AKP değil, Ülkü Ocakları da öyleymiş meğerse… Yalana, iftiraya sığınacak kadar çaresiz kalmış olmanız üzücü. Son kez uyarıyorum! İftiralarınıza devam ederseniz eğer ne yapacağımızı çok iyi biliyorum. Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu’na verilecek her oy; Mehmetçiğin yaşam ve her türlü haklarının korunması, astsubayların tazminat problemlerinin çözülmesi ve sözleşmeli erbaşların kadroya alınması gibi onlarca problemin çözülmesi demektir aynı zamanda.”

Pankartı cep telefonuyla kayıt altına alan CHP’li genç de “Ümraniye’de Genel Başkanımızın 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu resimleri Ülkü Ocakları’ndan karşı binaya bağlanmış durumda. Bu şekilde gösteriyorum. Buna izin vermeyeceğiz Ümraniyeliler olarak” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan açıklama: Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde iktidar temsilcilerinden gelen açıklamalara tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, “Bu kirli dile son verilsin. Akla gelmeyecek pis oyunlar ve ithamlarla neye varmak istendiğini insanımız görüyor. Seçime gidiyoruz, savaşa değil. Nice iktidarlar değişti, yola hep devam ettik. Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum. Ve onlara diyorum ki: Azıcık sağduyu!” dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bırakın halkımız huzur içinde, gülümseyerek sandığa gitsin, içi ferah evine dönsün. Mahalleyi, haneyi pervasızca kutuplaştırmanızdan bıktık usandık. Bu kalan süreyi gerçekten bir seçim havasında geçirmek istiyoruz. Artık vatanımızın huzurunu bozmaktan vazgeçin.

Seçime darbe dediniz. Kendi halkınıza karşı Uhud Savaşı benzetmesi yaptınız. İşgalciye benzettiniz be halkımızı. Nerede duracaksınız?

Ben üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve sağduyu çağrısı yapmaya devam edeceğim. Çünkü sağduyusunu kaybetmiş olanın yardımına şeytan koşarmış. İçinizdekini dizginleyin, yoksa bu nefret başta sizi sonra hepimizi yutacak.”

Ümraniye’de Ülkü Ocakları’nın astığı daha sonra CHP’liler tarafından toplanan pankart bu kez Ülkü Ocakları binasına asıldı. CHP’li yöneticiler pankartın binaya asılması üzerine polise haber verdi.

Kaftancıoğlu’ndan Ülkü Ocakları Genel Başkanı’na: Sinan Ateş’in katillerine bir laf etsin

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın kendisine yönelik eleştirilerine “Önce öldürülen dava arkadaşı Sinan Ateş’in katillerine bir laf etsin” cevabını verdi.

Ahmet Yiğit Yıldırım, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Çocuklarınızı CHP’ye özellikle de Canan Kaftancıoğlu gibi DHKP/C teröristlerle yatıp kalkanların olduğu yere göndermeyin. Çocuklarınız karşınıza asker ve polise silah sıkan terörist olarak çıkar” dedi.

Ahmet Yiğit Yıldırım’ın bu konuşmasını alıntılayan Kaftancıoğlu, sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı:

“Kendisi önce göz göre göre öldürülen dava arkadaşı Sinan Ateş’in katillerine bir laf etsin sonra bana söz etme hakkı doğar belki.. Söz etmekten kastım iftira atmak, yalan söylemek değil elbette ancak bildikleri tek şey bu ne yazık ki.. Anadoluda ‘bas git’ deriz böylelerine… Unutmadan konuşmasında söylediği hakkımdaki hayal ürünü iftirasından dolayı dava açacak ve gereğini de yapacağım elbette.. Sayesinde ÇYDD öğrencileri burslarına kavuşacaklar yine.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.