Kaftancıoğlu açıkladı: CHP logolu ‘Apo’yu çıkartacağız’ broşürü bastıranlar tespit edildi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sultanbeyli'de bir matbaada CHP logolu "İktidar olduğumuzda Apo'yu çıkartacağız" broşürleri bastırıldığını iddia ederek ilgili kişilerin tespit edildiğini söyledi. Öte yandan Kaftancıoğlu, Erdoğan’a ‘diktatör’ dediği gerekçesiyle açılan davada beraat etti.

Siyaset 27 Nisan 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sultanbeyli’de bir matbaada sahte parti broşürü ve sticker bastırıldığına dair açıklamalarda bulundu.

Kaftancıoğlu, yaptığı açıklamada, “Akşam akşam çaresizlikten düştükleri duruma biraz da gülelim diyerek bir vaka paylaşayım sizlerle” diyerek sözlerine başladı. Sonrasında, Sultanbeyli’de bir matbaada CHP logosu kullanılarak bastırılan sahte broşür ve sticker hakkında bilgi veren Kaftancıoğlu, “Komik kısmı şimdi geliyor: Matbaa ne hikmetse siparişi ve parayı verenin kim olduğunu bilmiyor. Kim bilir belki de uzaylılar” dedi.

Korsan basılan broşürler

CHP logosunun yalanlarına ve algılarına alet edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Kaftancıoğlu, sahte broşürü bastıran ve bastıranlar hakkında yargı sürecini başlattığını duyurdu. “CHP logosunu yalanlarına, algılarına kim alet ediyor ve aracı oluyorsa nefesimiz enselerinde olacak” diyen Kaftancıoğlu, “14 Mayıs itibariyle bu kişiler ve benzeri işlere kalkanların alabilecekleri en yüksek cezaları almalarının bizzat takipçisi olacağım” şeklinde konuştu.

Kaftancıoğlu’nun açıklamaları sonrasında, CHP İstanbul İl Başkanlığı, sahte broşür ve stickerların parti tarafından bastırılmadığını ve CHP logosunun kullanılmasıyla ilgili olarak yasal işlem başlatıldığını duyurdu. Ayrıca, konuyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda broşür bastıranların tespit edildiğini söyledi.

Siyasi partilerin logolarının sahte belgelerde kullanılması son zamanlarda sıkça yaşanan bir durum. Parti yetkilileri, bu tür sahte belgelerin siyasi propagandada kullanılmasının halkın kafasını karıştırdığını ve yanlış algılar oluşmasına neden olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, siyasi partilerin logolarının sahte belgelerde kullanılması suç olarak kabul ediliyor ve yasal işlem başlatılıyor.

Kaftancıoğlu’na ‘diktatör’ beraati

Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” sözleri nedeniyle 4 yıl 8 aya kadar hapsinin istendiği davada beraat etti. Hâkim, davaya konu olan sözlerin hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında, partisinin 81 il gençlik kolları başkanları ile İstanbul Planlama Ajansı’nın Florya’daki merkezinde düzenlenen toplantıya katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” demişti. Kaftancıoğlu hakkında açılan davanın ikinci duruşması, dün Bakırköy 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya Kaftancıoğlu’nun yanı sıra avukatı Taylan Özkan Kırmızı ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Bir önceki duruşmada Kaftancıoğlu’nun beraatına yönelik mütalaasını açıklayan savcı, talebini tekrarladı. Duruşmada söz alan Kaftancıoğlu, dün akşam canlı yayında rahatsızlık geçiren Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. ‘Diktatör’ sözü ile ilgili de değerlendirme yapan Kaftancıoğlu, “Diktatör ifadesi, uluslararası siyasi terminolojide kullanılan bir kavramdır. Bu kavramı kullanmış olmak konusunda sıkıntı görmüyorum. Bunu kullanmak, hakaretten ziyade bir tespittir. Başka söyleyeceğim bir şey olamaz ancak neden dava açılmıştır, onun cevabı da bende yoktur” dedi.

Kaftancıoğlu'nun açıkladığı kişiyi Ak Partili Tevfik Göksu'ya sorduk: Milletvekili adaylığı düştüKaftancıoğlu’nun açıkladığı kişiyi Ak Partili Tevfik Göksu’ya sorduk: Milletvekili adaylığı düştü

Kaftancıoğlu’nun avukatı da bir önceki celsede belirttikleri hususlarla taleplerin geçerli olduğunu ve beraat talebinde bulunduklarını söyledi. Erdoğan’ın avukatı ise bir önceki beyanını tekrar ettiğini belirtti.

Son sözü sorulan Kaftancıoğlu, “Güzel memleketimizde hukukun üstünlüğünün yaşanacağı süreci hep birlikte göreceğiz” dedi. Hâkim, davaya konu olan sözlerinin hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek Kaftancıoğlu’nun beraatine karar verdi.

Duruşma çıkışında kısa bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

“Bugün seçime bir ay kala bir yandan sahada çalışırken bir yandan da böyle gelip mahkemelerde ifade verip çıkıyoruz. Bugün ne mutlu ki davamızdan beraat ettik. Bir toplantıda gençlere ‘Bu ülkede demokrasi yoluyla bir diktatörü göndereceğiz’ demiştim. Diktatör kavramının ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada bana beraat kararı verilmesinden ziyade, Mersin’de cezai ehliyeti olmayan bir kişinin ‘diktatör’ dediği için gözaltına alındığı bir ülke ve adaletten bahsediyoruz. 14 Mayıs’tan itibaren bu ülkede hukukun üstünlüğünün sağlandığı, yargı mensuplarının hukuk çerçevesinde çalıştığı ve birilerinin talimatıyla davaların açılmadığı ve mahkemelerin gerçek anlamda işlerini yaptığı süreçlere hep birlikte tanıklık edeceğiz. Kendisi her ne kadar bana sürekli dava açsa da ben kendisine bir kez daha geçmiş olsun diliyorum.”

İstanbul'un tarihi surlarındaki Erdoğan afişi indi, Kılıçdaroğlu yine geri durmadıİstanbul’un tarihi surlarındaki Erdoğan afişi indi, Kılıçdaroğlu yine geri durmadı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.