Kaftancıoğlu’nun açıkladığı kişiyi Ak Partili Tevfik Göksu’ya sorduk: Milletvekili adaylığı düştü

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ak Parti'den milletvekili listesine girmiş bir ismin İBB'de meclis üyeliğine devam ettiğini açıkladı. O üye, Mustafa Naim Yağcı'ydı. 10Haber'e konuşan İBB Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu "Milletvekili adaylığı düştü" dedi.

Siyaset 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ak Partili bir ismin milletvekili adayı yapılmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisine katılmayı sürdürdüğünü söyledi.

Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından Ak Partililere yaptığı uyarıda, “AKP’nin İstanbul’da milletvekili listelerini oluştururken işlerine geldiği zaman yasaları ve kanunu nasıl tanımadığının somut örneğini belgeleriyle açıklayacağım birazdan. Yakalandınız! Sehven dışında ne diyeceksiniz meraktayım” dedi. Kaftancıoğlu Ak Parti’den açıklama beklediğini vurgulayıp isim vermedi.

Öncelikle bir hatırlatma yapalım…

Ülke genelinde birçok belediye meclis üyesi 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. Seçim Kanunu gereği meclis üyelerinin görevlerinden istifa etmesi gerekiyor ve istifa eden meclis üyelerinin yerine yedek meclis üyeleri mazbatasını alarak göreve başlıyor.

Canan Kaftancıoğlu polemiği başlattı: 'İnce' hesapçıCanan Kaftancıoğlu polemiği başlattı: ‘İnce’ hesapçı

Tevfik Göksu 10Haber’e konuştu

Canan Kaftancıoğlu’nun adını vermediği İBB Meclis üyeliğinden istifa etmeyen ve milletvekili adayı olan Ak Partilinin Mustafa Naim Yağcı olduğu anlaşıldı.

İBB Meclisi ile Ataşehir Belediye Meclisi üyesi Avukat Mustafa Naim Yağcı, “İstifama müsaade edilmedi. Konu YSK’de. YSK inceleyecektir” diye yanıt verdi.

10Haber’in ulaştığı İBB Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Mustafa Naim Yağcı’nın adaylığının düşürüldüğünü söyledi.

Mustafa Naim Yağcı’nın “İstifama müsaade edilmedi” sözlerini sormamız üzerine ise Tevfik Göksu, “İstifa tek taraflıdır” yanıtını verip, Mustafa Naim Yağcı’nın işaret ettiği “istifa etmeme” talimatının olmadığını öne sürdü.

İBB Meclisi’nde montaj gerginliği: ‘Etik değil ama özürlük bir durum yok’İBB Meclisi’nde montaj gerginliği: ‘Etik değil ama özürlük bir durum yok’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.