İBB Meclisi’nde montaj gerginliği: ‘Etik değil ama özürlük bir durum yok’

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun, İBB Başkanı İmamoğlu'nun montajlı videosunu gerçekmiş gibi lanse etmesi İBB Meclisi'nde tansiyonu yükseltti.

Gündem 15 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçim öncesi katıldığı bir programda, “5 yılda çok hızlı hareket edersek deprem sorununu çözebiliriz” dediği, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ise Uğur Dündar’a, “Hızlı hareket edersek bize 100 yıl lazım” açıklamasını yaptığı bir videoyu hem İBB Meclisi’nde hem de bir televizyon yayınında izletti.

Ancak Göksu’nun eleştiri yağmuruna tuttuğu videolardan İmamoğlu’nun Uğur Dündar’a yaptığı açıklamasında sözlerinin eksik yansıtıldığı, aslında İBB Başkanı’nın, “20 yıldır yapılan hızla hareket edersek bize 100 yıl lazım” dediği ortaya çıktı.

‘Özürlük bir durum yok’

Montajlanmış video İBB Meclisi’nde de tansiyonu yükseltti. Söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı videonun orijinalini dinleterek kamuoyunu yanlış yönlendirmenin siyasi etiğe uygun olmadığını dile getirdi ve Göksu’dan özür dilemesini istedi. Balyalı, “Eleştiri haktır, eksikler varsa söylenir. Ama gerçekleri eğip bükmek, montajlamak, cımbızlamak ve trol kafası içinde montajlanmış videolar oluşturmak ve bunları belediye meclisinde dinleterek kamuoyunu yanlış biçimde etkilemeye çalışmak etik değildir” dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise videonun montajlı halinin kamuoyuna lanse edilmesinin etik olmadığını kabul etmekle beraber, ortada kasten yapılan bir şey olmadığı için “özürlük bir durumun da olmadığını” söyledi. Balyalı’nın trol lafları için de, “Kumpas, montaj, şantaj, kirli pazarlıklar bizim meşrebimizde yoktur” yanıtını verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.