‘Son üç ayda işe 8 bin 643 kişi alındı’ iddiasına İBB’den yanıt: Yarısı bile doğru değil

İBB CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı AK Partili Tevfik Göksu'nun "İBB’ye son üç ayda alınan 8600 kişi alındı" iddiasına çok daha düşük rakamlar açıklayarak cevap verdi ve "4,5 yıldır hep aynı iftira" diyerek tepki gösterdi.

Siyaset 4 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu İBB’ye son üç ayda alınan personel sayısını tartışmaya açtı. Tevfik Göksu “İBB’ye son üç ayda alınan personel sayısı tam 8.643 kişi! İstanbul’un kaynakları nerelere harcanıyor? İstanbullulara mı yoksa CHP’yi dizayn etmeye mi?” dedi. Göksu ayrıca “İBB’ye ait 1.258 aracın kimde olduğunu Sayıştay bile bulamadı. Bu araçlar şu an kimde? Kimlere hizmet ediyor? İstanbul’un kaynakları kimlere peşkeş çekiliyor çıkın açıklayın!” sorularını yöneltti.

İBB’de yerel seçim istifaları tamam: Genel sekreter yardımcısı da var, daire başkanı daİBB’de yerel seçim istifaları tamam: Genel sekreter yardımcısı da var, daire başkanı da

İBB CHP Grup Başkanvekili ve Pendik Belediye Meclis Üyesi Tarık Balyalı da Tevfik Göksu’nun bu sözlerine cevap verdi ve sosyal medyada açıkladığı verilerle Göksu’yu yalanladı.

Tarık Balyalı’nın açıklamaları şöyle:

“4,5 yıldır aynı iftira ve yalan! İBB’de 11 ayda 14 bin kişi işe girmiş, 13 bin kişi de işten çıkmıştır. Bunun yedi binden fazlası emeklilik nedeniyle. Yani EYT başvuruları. Son üç ayda dört bin kişi işe girmiş, 2500 kişi çeşitli nedenlerle ayrılmıştır. 16 milyon İstanbullu’nun karnı artık bunlara tok.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.