Adıgüzel ile Kaftancıoğlu arasında ‘veri’ polemiği: ‘Eksiğimiz değil başarımız var’

CHP’li Canan Kaftancıoğlu, seçim günü veri verilerin örgütten yavaş geldiğini söyleyen CHP'nin eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'e yanıt verdi. Kaftancıoğlu, “Veri akışı konusunda İstanbul örgütünün bir eksiği olmadı” dedi.

Siyaset 21 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

14 Mayıs seçiminde CHP’nin elde ettiği seçim sonuçlarının aktarımının 22.00’den sonra kesildiği iddiasına o dönem partide Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alan Onursal Adıgüzel, “Sistemlerimizi ayakta tutmayı başardık, veri akışımız bir saniye dahi kesintiye uğramadı” yanıtını vermiş, sonraki süreçte ise görevden alınmıştı.

Adıgüzel, Diken’den Altan Sancar’a yaptığı açıklamada 14 Mayıs akşamı seçim veri sisteminin çalıştığını, buna dair ellerinde video kayıtları olduğunu söyledi.

Adıgüzel, söyleşinin bir bölümündeyse “14 Mayıs akşamında yaşadığımız sıkıntı, örgütlerden gelen verilerle ilgiliydi. Örgütten veriler yavaş geldi. İstanbul örneğini vereyim: Akşam 21:30 ve biliyorsunuz kamuoyu bilgi bekliyor. Ama İstanbul’da o saat itibarıyla sandıkların toplamda yüzde 50’siden veri gelmişti” ifadelerini kullandı.

CHP'den sandık güvenliğinde çıkışı: Oyunuzun kullanın gerisini bize bırakınCHP’den sandık güvenliğinde çıkışı: Oyunuzun kullanın gerisini bize bırakın

‘İstanbul’un eksiği değil başarısı olmuştur’

Adıgüzel’in iddiasını yalanlayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Sandık güvenliği ve veri akışı konusunda İstanbul örgütünün bir eksiği olmadığı gibi teşekkürü hak eden başarısı olmuştur” dedi.

Kaftancıoğlu’nun yanıtı özetle şöyle:

“14 Mayıs akşamı İstanbul örgütünden veri akışı tam da planladığımız gibi yapıldı. Açıklama yaptığımız saatler de bununla örtüşüyor. İstanbul örgütümüzden veriler sorunsuz geldi, tam da olması gerektiği gibiydi. Kazanılmamış bir seçimde mutlaka bizlerin yani örgütün de farklı konularda eksiği hatta yanlışı vardır. Ancak sandık güvenliği ve veri akışı konusunda İstanbul örgütünün bir eksiği olmadığı gibi teşekkürü hak eden başarısı olmuştur. İstanbul örgütüne bu konuda haksızlık edilmesini doğru bulmam. Bilgi sahibi olmadığım için diğer illere dair yorum yapma hakkını kendimde bulamam”

CHP'de bir sızıntı daha: Bir milyon üyenin verileri çalındı, halef-selef birbirini suçluyorCHP’de bir sızıntı daha: Bir milyon üyenin verileri çalındı, halef-selef birbirini suçluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.