Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na vekil sayısından yüklenmeye devam ediyor: ‘Hesap uzmanı bu işi böyle yapar mı?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin milletvekili sayısı üzerinden bir kez daha eleştirdi. Erdoğan'ın hükümeti, Cumhurbaşkanı seçim sonucunun ilanından üç gün sonra açıklanacak.

Siyaset 31 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB 79. Genel Kurulu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs’taki seçimden galip çıkmasının ardından dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kulelerinde “TOBB 79. Genel Kurulu” kapsamında düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde konuştu. İş dünyasıyla, sivil toplumuyla, siyaset kurumuyla birlikte Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceklerini söyleyen Erdoğan, konuşmasının devamında 28 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, TOBB İkiz Kuleleri’nde gerçekleştirilen TOBB 79. Genel Kurulu’na katıldı.

Seçimlere rekor katılımın olduğunu belirten Erdoğan, seçmenlerin tercihini demokratik yollarla sandığa yansıtması dolayısıyla teşekkür etti ve “Bilhassa yurt dışında yaşayan kardeşlerimi, hepimizi gururlandıran yüksek katılım oranları dolayısıyla ayrıca tebrik ediyorum” dedi. Seçim sürecini tüm yönleriyle değerlendireceklerini ifade eden Erdoğan, “Aynı şekilde sokaklardaki o eşi benzeri görülmemiş coşkunun arkasında yatan sebepleri de çok iyi analiz edeceğiz. Gerek anlamı gerekse sonuçları itibarıyla ülke olarak bir ‘kader seçimi’ yaşadığımızın farkındayız. Milletimiz, tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi istiklal ve istikbaline yönelik hayasız akınları görmüş, iradesine sahip çıkarak bunları durdurmuştur. Türk ile Kürt’ün, Alevi ile Sünni’nin arasına serpilmek istenen fitne tohumlarını, aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu mübarek topraklar reddetmiştir. Anadolu irfanı bir kez daha siyaset mühendisliklerine galip gelmiştir. Terör örgütleri eliyle siyaseti yönlendirme çabaları hedefine ulaşmamıştır” diye konuştu.

Erdoğan, TOBB 79. Genel Kurulu’nda Millet İttifakı’na sert sözlerle yüklendi.

Kendini Türkiye’ye ait hisseden herkesin bu seçimin kazananı olduğunu söyleyen Erdoğan, yabancı dergi kapaklarına tepki gösterdi. Millet İttifakı’nı ‘eski Türkiye ittifakı’ olarak niteleyen Erdoğan, bu ittifakın milletten ikinci kez kırmızı kart yediğini belirtti. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hesap uzmanıyım’ sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, “Ben hesap uzmanı değilim, ekonomistim” diye başladı ve  “CHP’nin vekil sayısı 2018’de 146 idi. 2023’te vekil sayısı 169’a çıktı. Fakat buradan tabii kiralık vekiller verdiler. Onlar da 40 tane. 40 tane kiralık vekil gidince bu defa net olarak nereye düştü CHP’nin vekil sayısı? 129’a düştü. Şimdi hesap uzmanı bu işi böyle yapar mı?” dedi. Ayrıca Erdoğan, “Bundan sonrasını herhalde, oraya gönül vermiş olan tüm CHP’li arkadaşlar da düşünecektir” ifadelerini de konuşmasına ekledi.

AK Parti MYK dün akşam Erdoğan başkanlığında toplandı.

Öte yandan akşam saatlerinde de Erdoğan başkanlığında AK Parti MYK’sı da toplandı ve 4 saat görüşme gerçekleştirildi. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı ve YSK’nın cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonucunu açıklamasından 3 gün sonra yeni Kabine’nin duyurulacağını, tören yapılacağını belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından konuştu.

Partinin TBMM’deki grup yönetiminin toplantıda belirlendiğini yazan Yeni Şafak, AK Parti Grup Başkanlığı’na Abdullah Güler’in, Grup Başkanvekilliği’ne ise Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Abdulhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta’nın seçilmeleri beklendiğini ifade etti.

Hakan Fidan Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olacak?Hakan Fidan Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olacak?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.