Metronun yürüyen merdivenlerine ‘sabotaj’ iddiası Ankara’ya taşındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi metrolarda yürüyen merdivenlerin durdurulmasında sabotaj olduğunu gösteren yeni görüntüler paylaştı. Konuyla ilgili Kılıçdaroğlu da 'Çürümüşlüğün bir örneği de bu işte' dedi.

Gündem 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentteki metroların yürüyen merdivenlerinde yaşanan arızaların arka planına ilişkin bir video paylaştı. Videoda bazı kişilerin yürüyen merdivenleri düğmesine basarak durdurduğu, hemen ardından ise A Haber ekibinin gelip çekim yaptığı görülüyor.

İBB’nin resmi X hesabından yapılan paylaşımda, “İstanbul’un metrolarında sabotaj, kumpas ve yalan haber nasıl yapılıyor, izleyin” denildi.

Videoda şu ifadeler yer aldı: “Altunizade metrosuna gelen 4 genç çalışır haldeki yürüyen merdivenden aşağı indiler. Aynı yönde yukarı çıkarken merdivenlerin düğmesine bastılar ve durdurdular. Çalışır haldeki merdivenlerin durdurulma görüntüsü kameralara böyle yansıdı. Tesadüf o dur ki çıktıkları yerde A Haber ekipleri oradaydı.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı açıklamada, metrolarda görüntülenen sabotaj eylemleri hakkında, “Bu tür uygulamaları yapan insanlarla ilgili yasal işlemlerimizi yürütüyoruz. Tüm bu yatırımlar, milletin yatırımları. İstanbulluya ait” demişti.

Metrolardaki yürüyen merdivenlerin bazı kişiler tarafından durdurularak sabote edildiği görüntüler paylaşılmış ve sabotajcı kişilere İBB tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

Kılıçdaroğlu da topa girdi

Bütün İstanbulluları ilgilendiren konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tweet attı. Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir insan eğer ahlaklı ise önce mücadelesinde yiğit olur. Bu alçaklık İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne değil, öncelikle yaşlı, engelli vatandaşlarımıza sabotajdır. Ama derler ya, balık baştan kokar. Çürümüşlüğün bir örneği de bu işte” dedi.

https://x.com/kilicdarogluk/status/1701646432141209972?s=20

İmamoğlu'ndan sabotaj açıklamasıİmamoğlu’ndan sabotaj açıklaması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.