İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen Hatipoğlu Genel Kurul'da kendisini savundu, "teşvik" iddialarına yanıt verdi. İYİ Partili Toktaş "sataşma" nedeniyle kullandığı söz hakkında Hatipoğlu'na "Yaptım ama bir sor bakalım niye yaptım diyen Banker Bilo filmindeki Maho Ağa karakterini hatırlatıyorsunuz" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye katılan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, söz aldı. Hatipoğlu konuşmasına “Geçen hafta İYİ Partiden ayrılıp AK Parti saflarına katıldım. Bunun üzerine şahsım hakkında buradan, yüce Meclis kürsüsünden akıl almaz iftiralarda bulunuldu ve bu iftiraları araştırmadan, bize sormadan belli basın kuruluşları yayınladı. Bu asılsız ve ahlaksız iftiralara cevap vermek için şu an karşınızdayım” diyerek başladı.
Hatipoğlu’nun konuşmasına İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın “Kendini mi aklamaya çalışıyorsun Sayın Vekilim” diyerek laf attı.

Nebi Hatioğlu hakkındaki “teşvik” iddialarına yanıt verdi.

“Ejderhanız gelse…”

Konuşmasına devam eden Hatipoğlu, “AK Parti’ye geçmem için siyasi rüşvet aldığım iddia ediliyor. Çok kıymetli milletvekili arkadaşlarım, Yönetim Kurulu Başkanı olduğum şirket ilk teşvik belgesini 1985 yılında almıştır. Bahse konu olan yatırım için teşvik 24 Mart 2023 yılında yani ben o tarihte İYİ Parti milletvekili aday adayıyken verilmiş ve onaylanmıştır. Ayrıca, bu yatırımın yapıldığı organize sanayi bölgesindeki 17 şirkete daha 4,7 milyar liralık teşvik verilmiştir yani bana özel, benim şirketime özel bir durum yoktur. Ayrıca, teşvikler nakit olarak da ödenmez; bir şirket, teşvik belgesini aldıktan sonra yatırımlarını yapar, bitirir, imalata başlar, şayet para kazanırsa kurumlar vergisi üzerinden bir kısım indirimler sağlanarak öder yani hiçbir şekilde malum kişilerin, malum gazetecilerin ve trollerin söylediği gibi değildir. Benim partinizden istifa etme nedenim teşvik değil, bugün ayyuka çıkan rezil dedikodulardır, iftira siyasetinizdir. Bu iftirayı atanlar, sizin ağababanız, sizin feriştahınız, sizin patronunuz, sizin ejderhanız gelse bana bir milim geri adım attıramaz.” dedi.

Hasan Toktaş’tan Hatipoğlu’na: Şener Şen ve İlyas Salman’ın başrolünde oynadığı Banker Bilo filmindeki Maho Ağa karakterini hatırlatıyorsunuz.

“Banker Bilo filmindeki Maho Ağa karakterini hatırlatıyorsunuz”

Hatipoğlu’nun bu sözleri İYİ Parti sıralarında tepkiyle karşılandı. Hatipoğlu’nun konuşmasından sonra sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, ise şunları söyledi: “Bizim burada Sayın Nebi Hatipoğlu ile yapmış olduğumuz açıklamalar çok net. İftira ise Kamu Aydınlatma Platformu yani devletin bir kurumu bu iftirayı atmıştır. Burada Sayın Hatipoğlu ‘parayı peşin vermiyorlar’ diyor. Ne fark eder? Bazen transferler vade ile de ödenir Sayın Hatipoğlu. Siz bize neyi hatırlatıyorsunuz biliyor musunuz? Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden Şener Şen ve İlyas Salman’ın başrolünde oynadığı Banker Bilo filmindeki Maho Ağa karakterini hatırlatıyorsunuz. Para için her şeyi yapan, arkadaşını dolandıran, haksız kazanç elde eden ve filmin sonunda duvara toslayan Maho Ağa kendisine hesap soran Bilo’ya şöyle der. ‘Bilo yaptım, yaptım ama bir sor bakalım niye yaptım?’ Biz sana niye yaptığını sormuyoruz, her şey ortada, neden yaptığını biliyoruz. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in deyimiyle, Türk siyasetini utanma duygusu kurtaracaktır. Sayın Hatipoğlu keşke yüzünüz kızarsaydı, keşke utanabilseydiniz.

Transfer için para aldığı söylenmişti

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Hatipoğlu’nun AKP’ye geçmek için para aldığını ileri sürmüştü. Hatipoğlu’nun AKP’ye geçişinde Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın arabulucu olduğunu iddia etmişti. Toktaş, Hatipoğlu’nun şirketinin transfer öncesinde 1.3 milyar liralık teşvik başvurusunun onaylandığını söylemişti.

AK Parti’ye geçen vekil için İYİ Parti çok kızgın