AK Parti’ye geçen vekil için İYİ Parti çok kızgın

İYİ Parti'den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AK Parti'ye katıldı. Hatipoğlu'nun rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı. Hatipoğlu'nun şirketinin geçen ekim ayında devletten 1 milyar 300 milyon lira teşvik aldığı ortaya çıktı.

Siyaset 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İYİ Parti’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatipoğlu’na parti rozeti taktı.

Hatipoğlu geçenlerde partisi ile görüş ayrılığı yaşadığını söylemiş, sosyal medya hesabından istifasını duyurmuştu. Hatipoğlu’nun bu kararına gerekçe olarak İYİ Parti’nin aksine AK Parti ve MHP ile işbirliğine daha yakın olması gösterilmişti. Hatipoğlu’nun katılımı ile AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 264 olacak.

Hatipoğlu: Keşke burada başlasaydı

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre AK Parti MKYK toplantısında Hatipoğlu şöyle konuştu:

“AK Parti ailesine dahil olma imkanını bahşettiği için huzurlarınızda sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürü bir borç bilirim. Sizi mahcup etmemek için ülkemize ve milletimize canımı dişime takarak hizmet etmek hayat düsturum olacak sayın cumhurbaşkanım. Yine belirtmek isterim ki devlet adamı ciddiyetiyle süreci yöneten AK Parti Genel Başkanvekilimiz sayın Efkan Ala beyefendiye, AK Parti Eskişehir Milletvekilimiz Prof. Dr. Ayşen Gürcan hanımefendiye ve Meclis Sanayi Komisyonu Başkanım Sayın Mustafa Varank beyefendiye buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Kısaca kendimi tanıtmam gerekirse, bendeniz Balkan göçmeni bir ailenin evladı olarak Eskişehir ilimizde doğdum ve büyüdüm. Ailemizin üçüncü kuşak temsilcisi ve sanayicisiyim. Sayın cumhurbaşkanım, saygıdeğer başkanlarım, hepimizin de bildiği üzere kadere bir beşer olarak müdahale etme imkanı yok.

Gönlüm isterdi ki, kısa siyaset yolculuğum burada sizlerle sayın cumhurbaşkanımızın himayesinde başlasaydı keşke. Ancak aylardır fırsat bulduğum her platformda, milletvekili seçildiğim günden bu yana kamuoyu önünde açıkça belirttiğim için gönlüm ferah olarak söylüyorum, Kızılaelma ülküsünün Türkiye’nin küresel bir güç olarak kalmasının, devletimizin iç ve dış tehditleri ivedilikle bertaraf etmesinin şer odaklarının imhasının tek koşulu sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Kuva yı Milliye ruhunun vücut bulmuş hali Cumhur İttifakı saflarında bir araya gelmektir. ”

‘Geçmem’ demişti

Nebi Hatipoğlu’nun  AK Parti’ye geçmesinden önce seçim sürecinde gazetecilerin “Seçim sonrası İYİ Parti yeniden muhalefette kalıp, AK Parti yeniden iktidar olursa AK Parti’ye geçer misiniz” sorusuna, “Tabii ki geçmem. Ne işim var. Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Biri siyaseti iş olarak yapanlar, ikincisi siyaseti hizmet olarak yapanlar” demişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural da Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti’den istifa etmesine “Eskişehir’de İYİ Parti’den aday oldunuz ve siyasal duruş ifade ederek oy aldınız. Görüş ayrılığınız varsa Eskişehirlilere doğru fikirlerinizi iletmemişsiniz demektir. 5 Ekim’de de Eskişehir belediye başkan adayı tanıtımına katıldınız ve ‘İYİ’ler her zaman kazanır dediniz. Temsil ettiğiniz Eskişehirlilere doğruyu söylemediğiniz için milletvekili sıfatını da bırakmanız gerekmez mi?” tepkisi göstermişti.

Devletten 1 milyar teşvik

Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti’ye katılmasının ardından şirketin bu yıl devletten 1.3 milyar teşvik aldığı ortaya çıktı. Hatipoğlu’nun şirketi Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’den KAP’a yapılan açıklamada “24.03.2023 tarihinde Güneş Enerjisi Camları yatırımımızla ilgili olarak 1.035.000.000 tutarlı Bölgesel teşvik belgesinin alınmasından sonra % 25 oranında daha fazla teşvik içeren Stratejik Teşvik Belgesi başvurusunda bulunulmuştu. 25.10.2023 tarihi itibarıyla yatırımımızın Stratejik Yatırım kapsamında değerlendirilip uygun görüldüğü tarafımıza bildirilmiştir. Yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur” dendi.

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu İYİ Parti'den istifa ettiEskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu İYİ Parti’den istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.