FIBA U19 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, çeyrek finalde karşılaştığı Kanada’yı 97-73’lük skorla mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Türkiye'nin rakibi İspanya oldu.

Türkiye 19 yaş altı basketbol takımı, Dünya Şampiyonası’ndaki yolculuğuna çeyrek final mücadelesiyle devam etti. Turnuvada yaptığı 4 maçı da kazanarak Kanada karşısına çıkan milliler maça 12-0 gibi çarpıcı bir skorla başladılar. Karahan Tuan Efeoğlu’nun dış şutları, Samet Yiğitoğlu ve Berke Büyüktuncel’in savunmadaki katkılarıyla farkın kapanmasına izin vermeyen temsilcimiz ilk çeyreği 32-16 önde tamamladı. Kanada’nın geri dönüş çabalarına ikinci çeyrekte de karşı koyan milli takım farkı açmaya devam etti. İlk devre 58-30 bitti.

Sloukas yıktığı Fenerbahçe’ye geri mi dönecek? Kevin Punter, Obradovic için kaldı

İkinci yarıda bir nebze daha dengeli bir oyun vardı. Kanada ilk yarıdaki top kayıplarını biraz daha sınırlamaya ve millilerimizin hem hızlı hücumlarla hem de top kaybı üzerinden sayı üretmesini engellemeye başladı. Üçüncü periyot 77-54 sona erdi. Son çeyreği de rölantide sürdüren milliler, rakibine yaklaşma imkanı vermedi ve maçı 97-73 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Maçın en skorer oyuncusu 27 sayıyla Karahan oldu. Karahan’ın yanı sıra Emir Arda Sivas 18 sayı kaydetti. Samet Yiğitoğlu 17 sayı ve 13 ribauntla double double yaparken Berke Büyüktuncel de 13 sayı, 12 ribaunt, 6 asist ve 2 top çalmayla oynadı. Türkiye maç boyunca aldığı toplam 58 ribaunt ve 23 hücum ribaunduyla rakibine büyük üstünlük kurdu. Kanada 8’i ilk çeyrekte olmak üzere 19 top kaybetti.

Milliler, yarı final mücadelesinde bu akşam saat 21.00’de İspanya ile kozlarını paylaşacak.

Beşiktaş’tan flaş kararlar: Yeni koç, Euroleague, Doğuş Balbay…