Beşiktaş’tan flaş kararlar: Yeni koç, Euroleague, Doğuş Balbay…

Geçen sezon küme düşmekten zor kurtulan Beşiktaş'ın yeni başantrenörü Dusan Alimpijevic oldu. Siyah beyazlılar yıllar sonra EuroLeague'in düzenlediği EuroCup'a katılma kararı aldı. Anadolu Efes'ten ayrılan Doğuş Balbay da Beşiktaş yolunda.

Spor 30 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Dusan Alimpijevic geçen sezon Bursaspor'u çalıştırıyordu.

Igor Milicic ile yola devam etmeyen Beşiktaş Basketbol, son olarak Bursaspor’u çalıştıran Dusan Alimpijevic ile sözleşme imzalandığını duyurdu. Siyah beyazlılardan yapılan açıklamada, “Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörlüğüne, 2022 yılında EuroCup’ta “Yılın Koçu” seçilen Sırp çalıştırıcı Dusan Alimpijevic getirilmiştir. Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Dusan Alimpijevic’e üstün başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız” denildi.

Beşiktaş, milli oyuncu Berk Uğurlu'yu kaptıBeşiktaş, milli oyuncu Berk Uğurlu’yu kaptı

Beşiktaş daha önce 2017’den bu yana Bursaspor’da Genel Menajerlik görevini üstlenen eski basketbolcusu Nedim Yücel ile 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Bursa’da 3 sezon çalışan ikili Beşiktaş’ta tekrardan bir araya geldi. 2013’te henüz 27 yaşındayken Sırp Ligi ekibi Vojvodina Srbijagas’nın başına geçen Dusan Alimpijevic baş antrenörlük deneyimine erken yaşta atıldı. Sonrasında Spartak Subotica ve FMP’yi çalıştıran genç koç, 2017-2018 sezonunda Sırp devi Kızılyıldız’ı çalıştırdı.

Beşiktaş, EuroCup’ta mücadele edecek

Siyah-beyazlı takımdan flaş bir karar geldi Beşiktaş, 7 yıl sonra 2023-2024 sezonunda Türkiye’yi EuroCup’ta temsil edecek. Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Erkek Basketbol Takımımız, 2023-24 sezonunda ülkemizi Avrupa’nın en prestijli basketbol organizasyonlarından EuroCup’ta temsil edecek.”

Beşiktaş'ta TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye öfke dinmiyorBeşiktaş’ta TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye öfke dinmiyor

Doğuş Balbay Beşiktaş’a transfer oluyor

Anadolu Efes’te geçirdiği 12 yılın ardından geçtiğimiz günlerde takımdan ayrıldığı açıklanan milli oyun kurucu Doğuş Balbay, Beşiktaş ile görüşmelerde sona yaklaştı. 34 yaşındaki oyuncu, aralık ayında sol kalça artroskopik ameliyatı geçirdi. Doğuş Balbay bu sezon yalnıza 6 Süper Lig ve 4 EuroLeague maçında forma giyebildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.