Fenerbahçe, yeni sezonu bu akşam Zimbru'ya karşı oynayacağı Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçıyla açıyor. Sarı-lacivertliler 21.00'de başlayacak maçla yeni sezonun ilk santrasını yapacak.

2022-23 sezonunu Süper Lig’de ikinci, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 ve Türkiye Kupası’nda şampiyon olarak bitiren Fenerbahçe, yeni sezonu resmi olarak açıyor. Geçtiğimiz sezonki Türkiye Kupası zaferiyle 9 senelik kupa hasretini sonlandıran sarı-lacivertliler, şampiyonluk hasretine son verme başarısı gösterememiş ve yarışı ezeli rakibi Galatasaray’a kaybetmişti.

Kadrosuna Ryan Kent, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Alexander Djiku, Sebastian Szymanski, Rodrigo Becao, Bartuğ Elmaz, Umut Nayir gibi isimleri katan sarı-lacivertliler yeni sezona şampiyonluk parolasıyla giriyor. Fenerbahçe, 2023-24’ün ilk maçında Konferans Ligi 2. ön eleme turu karşılaşmasıyla başlayacak. Kanarya, Kadıköy’de Zimbru takımını ağırlayacak. İsmail Kartal yönetimindeki ekip, avantajlı bir skor elde etmek için mücadele edecek.

Wilfried Zaha’nın maliyeti belli oldu: Erden Timur Avrupa hedefini vurguladı

Avrupa’da 255. sınav

Fenerbahçe, Zimbru maçıyla beraber Avrupa kupalarındaki 255. karşılaşmasına çıkacak. Kanarya daha önceki 254 karşılaşmada 95 galibiyet alırken 104 mağlubiyet ve 55 beraberlik elde etti. Fenerbahçe bu maçlarda 326 gol atıp 367 kez gol yedi. Fenerbahçe İsmail Kartal yönetiminde ikinci kez Konferans Ligi’nde olacak. İlk olarak 2021-22 sezonunda Konferans Ligi’nde sahne alan ekip Slavia Prag’a 3-2’lik skorlarla kaybederek play-off aşamasında veda etmişti.

Organizasyon O G B M A Y
UEFA Kupası 54 18 10 26 72 91
UEFA Avrupa Ligi 82 42 23 17 119 80
Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 33 9 4 20 30 70
UEFA Şampiyonlar Ligi eleme 34 12 11 11 48 39
UEFA Şampiyonlar Ligi 40 11 6 23 42 70
Avrupa Kupa Galipleri Kupası 9 3 1 5 11 11
UEFA Avrupa Konferans Ligi 2 0 0 2 4 6
TOPLAM 254 95 55 104 326 367

Kadroda 3 yeni isim eksik

Fenerbahçe’nin Zimbru kadrosu için UEFA’ya verdiği listede yeni transferlerden Rodrigo Becao, Umut Nayir ve Bartuğ Elmaz yer almadı. Bu isimlerin yanı sıra Willian Arao, Joao Pedro, Joshua King, Samet Akaydin, Lincoln Henrique, Emre Demir ve Nazım Sangare gibi isimler de Fenerbahçe’nin kadrosunda yer almayacak.

İşte Fenerbahçe’nin UEFA’ya verdiği listede yer alan oyuncular: Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Serdar Aziz, Luan Peres, Gustavo Henrique, Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski, Burak Kapacak, Diego Rossi, İrfan Can Kahveci, Emre Mor, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Michy Batshuayi, Serdar Dursun.

Konferans’ta muhtemel rakipler belli oldu

Kartal: Yaptığımız ve yapabileceğimiz transferler var

Fenerbahçe-Zimbru maçı öncesi basın toplantısında soruları yanıtlayan teknik direktör İsmail Kartal transfer müjdesi verdi. Kartal “Cengiz Ünder gibi Avrupa’nın önemli kulüplerinden oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor.” derken “Yaptığımız ve yapabileceğimiz transferler var. Yıldız oyuncudan ziyade olması gereken yerlere transfer yapacağız. Başkanımız kaleci transferini yürütüyor. Her türlü çabayı gösteriyor. Biz de bu transfer için başkanımızla görüştük. Şu anda birkaç tane oyuncunun transferi bitebilir. Çok önemli oyuncularla görüşmelerimiz sürüyor. Bunların arasında kaleci de var” şeklinde konuştu.

Kartal ayrıca ayrılması muhtemel oyuncularla alakalı olarak “Takımdan gitmesini düşündüğümüz, teklif gelen oyuncular var. Çok kalabalık olduğumuz için onların bir bölümünü ayırdık. Ayrı saatlerde çalışıyoruz. Şu an 2, 3 tanesine teklif var” dedi.

Fenerbahçe taraftarına transfer müjdesini İsmail Kartal verdi.

Dzeko ve Tadic hakkında…

İsmail Kartal yeni sezonda 4-3-3, 4-2-3-1, 4-1-4-1 gibi dizilişlerle oynayacaklarını belirtirken duruma göre çift forvetle sahada yer alabileceklerini söyledi. Edin Dzeko ve Dusan Tadic’in profesyonellikleri hakkında övgü dolu sözlerde bulunan Kartal, “Kim oynayacak, kim oynamayacak, ben ne istiyorum, bu takım nasıl olması gerekiyor, taraftar bizden ne bekliyor, Fenerbahçe’nin taraftarı sahada nasıl bir takım, oyuncu görmek istiyor bunları anlatıyorum. Saha içinde ve dışında sürekli sohbet halindeyiz. Arkadaş gibiyiz. Onlar da bunu net şekilde anlasınlar diye birbirimize pozitif bir enerji veriyoruz. Onun için onların davranışlarından çok memnunum” şeklinde konuştu.

Dusan Tadic: Umarım Dzeko’yu gol kralı yapabilirim

“Bütün kulüpler bundan rahatsız…”

Kartal 8+3 şeklinde devam eden yabancı kuralıyla alakalı da konuştu. Deneyimli teknik direktör “Bütün kulüpler bundan rahatsız, herkes şikayetçi. Burada ortak bir nokta bulunması lazım. Bulunması içinde kulüp başkanlarının, federasyonun ve görev alan teknik direktörlerin bulunması lazım. Açık bir şekilde bir toplantı yapılması lazım. Bu sadece kulüp başkanları ve federasyonun alabileceği bir karar değil bana göre. Teknik direktörlerin de bu işin içinde olması lazım.” sözlerini söyledi.

Basın ve taraftara çağrı

Kartal taraftara birlik ve beraberlik çağrısı yaptığı açıklamalarında “Bütün basın mensubu arkadaşlarım ve bütün Fenerbahçe taraftarlarına söylüyorum. Lütfen benim ağzımdan çıkmayan hiçbir şeye inanmayın. Benim ağzımdan bir şey çıkıyorsa ona inanın.” diyerek hem basın mensupları hem taraftarlara mesaj verdi.

Türk futbol tarihinin unutulmaz transfer çalımları!

“Tadic’le balığa gideceğiz”

İsmail Kartal Tadic’in takıma pozitif enerji verdiğini belirtirken “O çocuğundan bahsetti, ben çocuğumdan bahsettim. Ben balıkçı bir ailenin çocuğu olduğumu söyledim. O da ‘ben balık tutmayı çok seviyorum, beni götürür müsün’ dedi. O bana tuttuğu balıkları gösterdi. Aramızda güzel bir diyalog oldu. En yakın zamanda da boşluk bulabilirsek çocuklarımızla beraber balık tutmaya gideceğiz” dedi.

Osayi Fenerbahçe’ye odaklanmış durumda

Adı transfer söylentilerinde de anılan sağ bek Bright Osayi-Samuel, Kartal’la beraber katıldığı basın toplantısında tüm odağının Fenerbahçe olduğunu dile getirdi. Samuel “Şu anda Fenerbahçe’nin futbolcusuyum. Yapılan dedikoduları dinlemiyorum. Benim işim, olduğum yere odaklanmak. Ben tamamen Fenerbahçe’ye odaklanmış durumdayım. Hocamıza inanıyorum. O da bana inandığını hissettiriyor. Yarınki maç için sabırsızlanıyorum” dedi.

Osayi-Samuel Fenerbahçe’ye odaklanmış durumda.

Otokoç’tan 6.5 milyon Euro

Zimbru maçının arifesinde bir de sponsor duyurusu yapıldı. Fenerbahçe, Otokoç firmasıyla forma göğüs sponsorluğu için anlaşıldığını açıkladı. Kulüpten yapılan KAP duyurusunda “Fenerbahçe Futbol A Takımının forma göğüs reklamında ve diğer muhtelif mecralarda OTOKOÇ markasının kullanılması konusunda Otokoç Otomotiv AŞ ile 2023/2024 sezonu için sözleşme bedeli 195.000.000 TL +KDV olmak üzere 1 yıl uzatma opsiyonlu sözleşme imzalanmıştır. Ayrıca UEFA Konferans Ligi, TFF Süper Lig, TFF Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa’da gelen başarılar ile birlikte azami 46.500.000 TL net başarı primi ödenecektir.” denildi. Buna göre Euro kurunun bugünkü haliyle Fenerbahçe bu anlaşmadan net olarak 6.5 milyon Euro kazanacak. Fenerbahçe’nin açıklamasındaki başarı priminin Euro karşılığı ise yaklaşık 1.5 milyon.

Fenerbahçe Otokoç’u KAP’a bildirdi.

Gençlerin başında “Genç Semih” olacak

Öte yandan altyapıda da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, 19 yaş altı takımının başına kulübün efsane isimlerinden Semih Şentürk’ün getirildiğini açıkladı. Şentürk, uzun yıllar Fenerbahçe formasını terletmiş ve genç yaşlardan itibaren sarı-lacivertliler için mücadele ettiğinden taraftardan Genç Semih lakabını almıştı.