Fenerbahçe sahasında Lille'le karşılaştı. 1-0'lık 90 dakikanın ardından uzatmalara giden maçta Lille 118. dakikada bulduğu golle tur atladı. Karşılaşma Avrupa basınında yankı uyandırdı.

Fenerbahçe 16 senelik Şampiyonlar Ligi hasretini sonlandırmak için üçüncü ön eleme turunda Lille’le mücadele etti. Kazanan, Union SG-Slavia Prag eşleşmesinin galibiyle eşleşeceği mücadelede gülen Lille oldu. Fransız ekibi 118. dakikada Jonathan David’in attığı penaltı golüyle adını play-off turuna yazdırdı. Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi mücadelesinin dışında kalması Avrupa basınında da yankı uyandırdı.

Fransız basınından L’Equipe “Lille titredi ama gerekeni yaptı. Uzatmalarda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Lille Şampiyonlar Ligi’nde play-off biletini aldı ve Slavia Prag’ın rakibi oldu” diye yazdı. Eurosport Fransa ise “Uzun ve zor oldu ama Lille Şampiyonlar Ligi play-off turuna kaldı” yorumu yaptı. Le Monde “Fenerbahçe’yi eleyen Lille bu sezon PSG, Monaco ve Brest ile birlikte Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek 4. Fransız kulübü olma hayalini sürdürüyor” derken RMC Sport “Lille, Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve Şampiyonlar Ligi play-off’larına katılmaya hak kazandı. Mandi’nin kırmızı kart görmesi, Mourinho’nun çalıştırdığı Türklere fayda sağlamadı” dedi.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde direkten döndü

İtalyan basınından CalcioMercato “Mourinho, Şampiyonlar Ligi’nden elendi” derken La Gazzetta dello Sport “Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’si Lille’e elendi. Taraftarların büyük baskısı, Genesio’nun Fransız takımına üstünlük kurmaya yetmedi” dedi. Bir başka İtalyan gazete Tuttosport “Mourinho üzgün, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde yok” şeklinde görürken Corriere dello Sport “Mourinho, Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi’nden elendi: Avrupa Ligi’nde Roma’ya meydan okuyabilir” diyerek Avrupa Ligi yolunu işaret etti.

Mourinho’nun ülkesi Portekiz’den A Bola “Bir penaltı Mourinho’nun Şampiyonlar Ligi’nden elenmesine neden oldu. Cenk Tosun’un 120. dakikada topu direğe nişanladı ve rüya orada bitti” dedi. Bir başka Portekiz gazetesi O Jogo da “Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde play-off’lara kalmayı başaramadı” dedi.

İngiliz gazete Daily Mail ise Corriere dello Sport’a benzer şekilde olası Manchester United eşleşmesine dikkat çekti ve “Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’si 10 kişilik Lille’e elendikten sonra Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Mourinho şimdi Manchester United ile karşı karşıya gelebilir” dedi.

Mauro Icardi: Mourinho büyük takımlardayken bunu yapmıyordu

Şampiyonlar Ligi yok ama Jose Mourinho var