Arsenal, 45 dakika 10 kişi mücadele ettiği maçta Guardiola'nın City'sinden beraberlik golünü son saniyede yedi. Nuri Şahin'li Dortmund beş gol birden yiyerek yenildi. Milano derbisinde ise kazanan taraf son anlarda gelen golle Milan oldu.

Pazar günü Avrupa’nın dev liglerindeki birbirinden büyük maçlara sahne oldu. Premier Lig’de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Pep Guardiola’nın çalıştırdığı Manchester City, Mikel Arteta’nın Arsenal’ını konuk etti. Serie A’da Milano derbisi oynandı. Bundesliga’da Nuri Şahin ağır bir yenilgi alırken son şampiyon Bayer Leverkusen’e yine son saniyede hayat öpücüğü geldi. İspanya’da Barcelona’nın dolu dizgin ilerleyişi tüm hızıyla sürdü. İşte Avrupa’nın dev liglerinde günün öne çıkan maçları, sonuçlar ve özet görüntüleri…

Premier maçta Premier final: City ve Arsenal berabere kaldı

 Premier Lig’de beşinci haftanın kapanış maçı bir önceki sezon kıyasıya bir şampiyonluk yarışına girişen Manchester City ve Arsenal arasında oynandı. Olabildiğine sert ve tempolu başlayan maçta City henüz dokuzuncu dakikada Haaland’la öne geçti. Norveçli yıldız santrfor 105’inci Premier Lig maçında 100’üncü golünü kaydederek aynı kulüpte 100 gole en hızlı ulaşan futbolcu olma rekorunu egale etti. Bugüne kadar rekorun tek sahibi bu başarıyı Real Madrid’de yakalayan Cristiano Ronaldo’ydu.

22’nci dakikada City futbolcuları faul itirazında bulunurken Arsenal oyuncuları duran topu hızlı kullandı ve rakibi eksik yakaladı. Martinelli’nin soldan gelip geriye çıkardığı topa muazzam bir vuruş yapan Calafiori yeni takımıyla ilk golünü bu dev karşılaşmada kaydetti. Golün ardından adeta çileden çıkan Pep Guardiola’nın yedek kulübesini tekmelediği görüldü.

Dev maçta ilk yarının uzatma anlarına çok fazla şey sığdı. 45+1’de Arsenal, Gabriel’in kafa golüyle geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. 45+8’de ise Leandro Trossard, Bernardo Silva’ya yaptığı faulün ardından ikinci sarıdan kırmızı kart görerek Arsenal’ı 10 kişi bıraktı. İkinci yarı bir kişi eksik olan Londra temsilcisi skor üstünlüğünü son anlara kadar taşımayı bildi. 90+8’de Grealish’in paslaşarak kullandığı korner sonrası oluşan karambolde John Stones’la golü bulan City ise maçtan bir puanı adeta söküp kaçtı. Manchester City ve Arsenal arasındaki maç 2-2 sonuçlandı, taraflar birer puanı paylaştı. Böylece bu sezon ligde ilk kez puan kaybeden City 13 puanla liderliğini korudu. Arsenal ise 11 puana gelerek haftayı Liverpool ve Aston Villa’nın ardından dördüncü sırada noktaladı.

Premier Lig’de aynı gün oynanan diğer maçta Ferdi Kadıoğlu’nun formasını giydiği Brighton, Nottingham Forest’la 2-2 berabere kaldı. Maça yedek kulübesinde başlayan Ferdi forma şansı bulamadı.

Nuri Şahin’in Dortmund’u bozguna uğradı

 Sezon başında teknik direktörlük koltuğunu Nuri Şahin’e emanet eden ve hafta içindeki Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Club Brugge’ü deplasmanda üç golle mağlup eden Borussia Dortmund, Bundesliga’nın dördüncü haftasında Stuttgart’la karşılaştı. Borussia Dortmund sahadan 5-1 gibi ağır bir yenilgiyle ayrıldı. Sarı-siyahlılar böylece Nuri Şahin yönetiminde yenilgiyle ilk kez tanıştı. Stuttgart’ın gollerini Deniz Undav (2), Ermedin Demirovic, Enzo Millot ve El Bilal Toure kaydetti. Dortmund’un tek golü ise Sehrou Guirassy’den geldi. Bu sonuçla Stuttgart’ın puanı yediye yükseldi ve iki takımın da puanları eşitlendi. Nuri Şahin’in takımı gelecek hafta Bochum’u Westfalen’de ağırlayacak.

Bundesliga’da aynı gün oynanan bir diğer maçta son şampiyon Bayer Leverkusen, artık alışılagelmiş bir şekilde son saniye golüyle kazandı. Xabi Alonso’nun öğrencilerine galibiyeti getiren gol 90+3’te Victor Boniface’den geldi ve Leverkusen, Wofsburg’u 4-3 yendi. Günün son maçında St. Pauli ve RB Leipzig golsüz berabere kaldı.

Milano derbisinde kazanan son dakikada belli oldu

Serie A’nın beşinci haftası Milano derbisine sahne oldu. Aynı stadyumu paylaşan iki takımdan Inter ve Milan, Inter’in ev sahipliğinde Giuseppe Meazza’da çarpıştı. A Milli Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu maça ilk 11’de başladı.

Dev maça tribünlerin de desteğiyle iyi başlayan Inter üst üste denemelerde bulunda da Maignan’ı geçemedi. Milan, tıpkı hafta içindeki Liverpool maçında olduğu gibi Pulusic’le şok bir gol bulup 10’uncu dakikada öne geçti. Derbide kırmızı tarafın bulduğu bu gole mavilerin yanıtı yarım saatlik dilim dolmak üzereyken Dimarco’dan geldi. Maçta soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gidildi.

63’üncü dakikada maça 11’de başlayan Hakan Çalhanoğlu yerini Asllani’ye bıraktı. Milan dakikalar 65’i gösterirken penaltı kazandı ancak bu karar VAR uyarısıyla iptal edildi. Maçta artık son bölüme girilirken 89’uncu dakikada serbest vuruş şansı yakalayan Milan’da Reijnders iyi bir orta yaptı, Gabbia’da net bir kafa vuruşuyla fileleri sarsarak derbide takımını yeniden öne geçirdi. Kalan kısa sürede başka gol olmayınca Milano derbisini kazanan taraf 2-1’lik skorla Milan oldu. Böylece maça rakibinin üç puan gerisinde çıkan Milan puanını sekize yükselterek tablodaki durumunu Inter’le eşitledi.

Serie A’da günün diğer maçlarında şu sonuçlar alındı:

Fiorentina-Lazio, 2-1
Monza-Bologna, 1-2
Roma-Udinese, 3-0

Hansi Flick’in Barça’sı bir kez daha gol oldu yağdı

La Liga’nın altıncı hafta maçında namağlup lider Barcelona, beş maçta 11 puan toplayan Villareal’le deplasmanda karşılaştı. Sezonun başlangıç safhasında hiç de fena bir görüntü çizmeyen ‘Sarı Denizaltılar’ı adeta sahaya gömen Hansi Flick yönetimindeki Barça mücadeleden 5-1 galip ayrıldı. Barça’nın gollerini Lewandowski (2), Raphinha (2) ve Torre kaydetti. Villareal’in tek skoru ise Perez’den geldi. Mücadelede Lewandowski bir penaltı vuruşundan yararlanamazken Villareal’in iki golü ise ofsayt gerekçesiyle VAR’dan döndü. Bu galibiyetle Barça, La Liga’da altıda altı yaptı ve liderliğini sürdürdü. Barcelona ayrıca altı La Liga maçında 22 kez gol sevinci yaşadı.

Barcelona’da öte yandan can sıkıcı bir gelişme de yaşandı. Katalan takımının Alman kalecisi Marc Andre Ter Stegen ilk yarının uzatma dakikalarında yükseldiği bir topun ardından yere inerken sağ dizinden sakatlandı. İspanyol basını Alman kalecinin diz yan bağlarında kopma olduğunu ve sezonu kapattığını iddia etti.

La Liga’da günün diğer maçlarında şu sonuçlar alındı:

Getafe-Leganes, 1-1
Athletic Bilbao- Celta Vigo, 3-1
Rayo Vallecano- Atletico Madrid, 1-1

Beşiktaş son nefeste: Zirve takibine devam