UEFA ülke puan sıralamasında Türkiye'nin hemen arkasında bulunan İsviçre'nin Basel takımı Konferans Ligi'nde finale çıkmak için büyük avantaj elde etti.

UEFA Konferans Ligi play-off’unda Trabzonspor, İsviçre’nin Basel takımıyla eşleşti. Bu karşılaşma Türkiye’nin EUFA sıralaması için büyük önem taşıyordu. Bordo mavililer her iki maçta da gol kaçırma rekoru kırarak Basel’e elendi. O Basel turları tek tek geçti. En son yarı finalde deplasmanda Fiorentina’yı 2-1 yenmeyi başardı.

İsviçre çakısı Fiorentina’yı kesti

Basel, aldığı bu galibiyetle 2 puan daha kazanırken, İsviçre’nin ülke puanına da 0.500 puan katkıda bulundu. Karşılaşma öncesinde İsviçre 32.100 puanı bulunan Türkiye’yi 31.175 puanla takip ediyordu. Basel galibiyetiyle birlikte İsviçre’nin puanı 31.675’e çıktı.
Eğer İsviçre Türkiye’yi geçerek 12. sıraya yükselirse 2024/25 sezonunda Türkiye Kupası galibi Avrupa Ligi’ne play-off turu yerine 3. eleme turundan katılacak. Avrupa Ligi 2. eleme turundan başlaması gereken lig üçüncüsü ise Konferans Ligi 2. eleme turuna gitmek zorunda kalacak.

Avrupa ligi fatihi Sevilla avantajı son saniyede kaybetti