İsviçre çakısı Fiorentina’yı kesti

Konferans Ligi'nde Trabzonspor'u eleyen İsviçre takımı Basel, Sivasspor'u kupa dışına iten Fiorentina'yı deplasmanda yendi. Halil Umut Meler'in yönettiği maçta West Ham United, AZ Alkmaar'ı geçti.

Spor 12 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fiorentina öne geçtiği maçtan 2-1 yenik ayrıldı.

Konferans Ligi yarı finalinde Başakşehir ile aynı grupta yer alan ve son 16 turunda Sivasspor’u eleyen Fiorentina, Basel’i ağırladı. Basel de play-off turunda Trabzonspor’u elemiş, bordo mavililer her iki maçta birçok gol pozisyondan yararlanamamıştı. Floransa’daki maça iye başlayan ev sahibi oldu. Geçmişte Basel forması giyen Cabral, 25. dakikada Fiorentina’yı öne geçirdi. İkinci yarıda ise karşılıklı ataklar vardı. Diouf’un 71. dakikada ağlara gönderdiği topla beraberliği yakalayan golle Basel, Amdouni’nin 90+3’üncü golüyle rövanş için büyük avantaj sağladı.

Avrupa ligi fatihi Sevilla avantajı son saniyede kaybettiAvrupa ligi fatihi Sevilla avantajı son saniyede kaybetti

West Ham United Hollanda’ya avantajlı gidiyor

Diğer eşleşmede ise West Ham United, AZ Alkmaar’ı konuk etti. Halil Umut Meler’in yönettiği karşılaşmada AZ Alkmaar, 41. dakikada Reijnders ile öne geçti. İkinci yarıda baskısını arttıran West Ham United, 67’de penaltıdan Benrahma ile eşitliği sağladı. 76. dakikada Antonio İngiliç takımına rövanş için avantajı getirdi. Yarı final rövanş karşılaşmaları 18 Mayıs’ta, UEFA Avrupa Konferans Ligi finali ise 7 Haziran’da oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.