‘Genç’ Fenerbahçe Bulgaristan’da vize arıyor

19 maçlık galibiyet serisini Trabzonspor karşılaşmasında kaybeden Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde Bulgaristan'ın Ludogorets takımına konuk oluyor. Sakat ve cezalı oyuncuların yokluğunda genç oyuncuların forma giyeceği sarı lacivertliler galip gelerek üst turu garantilemek istiyor.

Spor 9 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe kafilesini Razgrad'da bir grup taraftar karşıladı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu dördüncü maçında yarın Bulgaristan ekibi Ludogorets’e konuk olacak. Ludogorets Arena’daki karşılaşma 23.00’de başlayacak. Karşılaşma Exxen platformundan canlı olarak verilecek. Samet Akaydin ve Mert Müldür UEFA listesinde bulunmaması nedeniyle stoperde U19 takımı oyuncusu Yusuf Akçiçek’in forma giymesi bekleniyor. Ahmet Necat Aydın, Efekan Karayazı, Muhammed İmre, Kaan Akyazı kadroda bulunan diğer genç isimler oldu.

Fenerbahçe, gruptaki ilk karşılaşmada Danimarka temsilcisi Nordsjaelland’ı sahasında 3-1, ikinci maçında Spartak Trnava’yı deplasmanda 2-1 ve son olarak evinde Ludogorets’i 3-1 yendi ve 9 puanla liderliğini sürdürüyor. Sarı-lacivertliler, Ludogorets maçından puan veya puanlar alması durumunda grubundan çıkmayı garantileyecek.

Etik Kurulu sordu, Ali Koç yanıtladı! 'Sözlü ifade alın'Etik Kurulu sordu, Ali Koç yanıtladı! ‘Sözlü ifade alın’

Kadroda altı eksik var

Fenerbahçe, Ludogorets mücadelesine 6 oyuncusundan yoksun çıkacak. Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Fred, Joshua King, Serdar Aziz ve Mert Hakan Yandaş forma giyemeyecek.

Cengiz Ünder döndü

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Cengiz Ünder, Ludogorets karşısında kadroda yer aldı. Ligde Antalyaspor karşısında maçın başında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre takımından ayrı kalan 26 yaşındaki oyuncu, Hatayspor ve Ludogorets maçlarının son anlarında forma giyerek sahalara dönmüştü. Söz konusu müsabakaların ardından ağrıları nedeniyle ligde oynanan Pendikspor ve Trabzonspor müsabakalarında kadroya alınmayan Cengiz Ünder, Bulgaristan’a götürüldü.

Dursun Özbek: Suudi Arabistan'ı Ali Koç onayladıDursun Özbek: Suudi Arabistan’ı Ali Koç onayladı

Sarı lacivertlilerin kafilesinde bulunan isimler şöyle: Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Bright Osayi-Samuel, Yusuf Akçiçek, Ferdi Kadıoğlu, Jayden Oosterwolde, Ahmet Necat Aydın, Miguel Crespo, İsmail Yüksek, Miha Zajc, Sebastian Szymanski, Efekan Karayazı, Muhammed İmre, Kaan Akyazı, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Umut Nayir ve Michy Batshuayi.​​​​​​​

İsmail Kartal ve Crespo, kendilerini güç bir maçın beklediğini söyledi.

İsmail Kartal: Lider olarak çıkmak istiyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, basın toplantısında “Ludogorets, Bulgaristan Ligi’ni şampiyonluklarla tamamlayan ve bu ligi domine eden bir takım. İyi yatırımlar yaptılar. Ama biz de Fenerbahçe olarak lige çok iyi başladık. Şu an Konferans Ligi’nde grubumuzda lider durumdayız. Bu pozisyonu devam ettirmek ve buradan da lider olarak çıkmak istiyoruz. Biz her maçı kazanmak için sahaya çıkarız. 3 puanla ayrıldığımız zaman zaten biz çıkmayı garantiliyoruz. 1 puan alırsak ilk 2 olarak da çıkabiliyoruz. Biz kurgumuzu kazanmak üzerine yapacağız. Ama en kötü şartlarda buradan bir puanla ayrılmak istiyoruz” dedi. Ludogorets’in iyi bir ekip olduğunun altını çizen Kartal, sakat futbolcular için şöyle konuştu: “Futbolda hiçbir antrenörün istemediği, olmasını düşünmediği, düşüneceği en son şeyler bizim başımıza geldi. Hiç kimsenin başına gelmesini istemem. ‘Çubukluyu giyip sahaya çıkan bizim için en önemli, en değerli oyuncumuzdur’ demiştim. Gönül ister ki sakatlıklar bir an önce bitsin ve aramıza dönsünler. Sağlık departmanımız, doktorumuz hepsi çok hummalı bir şekilde uğraşıyorlar. Adana Demirspor maçı öncesi bazıları belki yetişebilir. Bazılarının milli maç arasına kadar sakatlık süreci devam edebilir. Zamanla yarışıyoruz. Kesin olan bir şey yok.”

Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi mutabakatGalatasaray ve Fenerbahçe’den tarihi mutabakat

Sarı lacivertliler Portekizli futbolcusu Miguel Crespo ise “Maçın zor geçmesini bekliyoruz. Güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Çok fazla baskı yapacaklarını düşünüyoruz. Ama bizim için en önemli olan şey kendi oyunumuza odaklanmak ve maçtan galip gelip 3 puan almak. Çok sakatlık yaşayan oyuncularımız oldu. Karmaşık sakatlıklar yaşadılar. Ama biz güçlü bir takımız. Güçlü oyunculardan oluşan bir takımız. Ben veya başkası o pozisyonda kim oynarsa oynasın elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Maksimumunu verecektir. Önemli olanın da bu olduğunu düşünüyorum. Genç oyuncular için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Onlar zaten bizimle birlikte çalışıyorlar. Bizler de genç oyuncu olduk. Bizler de zamanında tecrübeli oyuncuların tecrübelerinden faydalandık. Şimdi aynı şeyi bizim genç oyunculara yapmamız gerekiyor” dedi.

Ludogorets’in teknik direktörü Georgi Dermendzhiev, Fenerbahçe’ye büyük saygı duyduklarını söyledi.

Georgi Dermendzhiev: Fenerbahçe klas bir takım

Ludogorets’in teknik direktörü Georgi Dermendzhiev, sarı-lacivertlilerin çok güçlü bir takıma sahip olduğunu ve karşılaşmanın gruptan çıkmak adına son şansları olduğunu söyledi. Ludogorets Arena’da düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan 68 yaşındaki teknik direktör şöyle konuştu: “Bizim için Fenerbahçe ile oynamak büyük bir gurur. Onlarla oynamak bizim klasımızı ölçmek için harika bir sınav. İstanbul’da sakatlık yaşayan bir stoper oyuncumuz var, o forma giyemeyecek. Kendisini korumak amaçlı oynatmayacağız. Her şeye rağmen biz bizim oyunumuzu oynayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Fenerbahçe klas bir takım, şu anda grupta liderler. Biz en iyi oyunumuzu sergilemeye çalışacağız. Bu maç bizim gruptan çıkmak için son şansımız olabilir.”

Ludogorets’in orta saha futbolcusu Todor Nedelev “Oyunda olup olmayacağıma hoca karar verecek. Ben kendimi yüzde yüz hazır hissediyorum. İstanbul’da pozisyonlar yakaladık. Elimizden geleni yapacağız. Fenerbahçe çok iyi bir takım ama en iyi sonucu almaya çalışacağız” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.