CEV Şampiyonlar Ligi’nde play-off ve çeyrek final eşleşmeleri belli oldu: Eczacıbaşı, Vakıfbank, Fenerbahçe…

CEV Şampiyonlar Ligi'nde sahne alan Eczacıbaşı ve VakıfBank gruplarını ikinci sırada bitirdiler. İki ekibin play-off eşleşmesindeki rakipleri belli olurken final yolundaki eşleşmeler de netlik kazandı.

Spor 17 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
CEV Şampiyonlar Ligi'nde eşleşmeler belli oldu.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması sona erdi. B Grubu’nda liderlik için sahaya çıkan Eczacıbaşı, İtalya’da yenildiği rakibi Scandicci’yi konuk etti. İlk seti 25-23 kazanan Scandicci, zirveyi ne kadar istediğini gösterdi ve Eczacıbaşı’nın işi averaj açısından zora girdi. Grupta liderlik mücadelesi kapısını kapatan darbe ikinci sette indi, İtalyanlar 25-21’le durumu 2-0 yaptılar. Eczacıbaşı direnci düşen rakibine karşı 3. seti 25-16 ile alsa da Scandicci toparlandı 25-23’le maçı kazanan taraf oldu.

Eczacı’da Tijana Boskovic ürettiği 27 sayıyla maçın en skoreri olurken Antropova 25 sayıda kaldı. Uzun süre Eczacıbaşı forması giydikten sonra bu sezon İtalyan ekibinde mücadele eden Sırp pasör Maja Ognjenovic “Aslında evet bizim için iyi bir maç oldu tabii ki. Ama benim için oldukça duygusaldı. Türkiye’ye İstanbul’a gelmek, önceden kaldığım otelde kalmak uzun süre oynadığım salonda oynamak çok ama çok duygusaldı” açıklamasını yaptı.

Üstündağ Giuliani'nin gidiş sebebini açıkladı: Takımla uyuşmadığını hissettikÜstündağ Giuliani’nin gidiş sebebini açıkladı: Takımla uyuşmadığını hissettik

Fenerbahçe çok rahat

Grubunu lider bitirmeyi geçtiğimiz hafta garantileyen ve namağlup unvanını sürdürmek adına Lodz karşısına çıkan Fenerbahçe ise zorlanmadı. Sarı-lacivertliler 25-20, 25-19 ve 25-17’lik setlerle sahadan galip ayrılmayı başardı.

VakıfBank kazandı ama liderliği bıraktı

İtalya’daki karşılaşmada Vero Volley Milano ve VakıfBank karşılaştı. Paola Egonu’nun eski takımına karşı mücadele ettiği maçta VakıfBank hızlı başladı, ilk iki seti 25-20 ve 25-17 kazanarak liderlik için iddiasını gösterdi. Ancak 3. sette Milano geri döndü, 25-22 ile İstanbul ekibinin umutlarını bitirdi. Dördüncü seti de 25-18 alan ekip durumu eşitledi. Çekişmeli beşinci setin kazananı 15-12 ile VakıfBank olurken grup liderliği Milano’nun oldu.

Mehmet Cibara: 2-3 milli oyuncu transfer etmek istiyoruzMehmet Cibara: 2-3 milli oyuncu transfer etmek istiyoruz

Play-off eşleşmeleri belli oldu

Böylelikle grubunu lider bitirip adını direkt olarak çeyrek finale yazdıran ekipler Imoco Conegliano, Scandicci, Vero Volley Milano ve Fenerbahçe oldu. Bu takımlardan Milano, en iyi ikinci LKS Lodz ile eşleşti. Fenerbahçe, çeyrek finalde iki Alman ekibi Potsdam-Stuttgart eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.

VakıfBank ve Eczacıbaşı ise çeyrek final bileti için play-off’ta sahne alacak. VakıfBank’ın play-off mücadelesindeki rakibi Polonya ekibi Rzeszow. Son şampiyon VakıfBank, rakibini elemesi halinde çeyrek finalde Imoco Conegliano ile eşleşecek.

Eczacıbaşı play-off turunda Ukrayna takımı Prometey ile karşılaşacak. Bu turu geçen takım çeyrek finalde Scandicci ile oynayacak. Scandicci, Eczacıbaşı’yla aynı grupta yer almıştı.

Eda Erdem heykelinin açılışı için tarih verildi: 8 Mart haftası…Eda Erdem heykelinin açılışı için tarih verildi: 8 Mart haftası…

İşte Türk takımlarının final yolu

Öte yandan Türk ekiplerinin final yolu da belli. Fenerbahçe’nin, finale kadar Türk takımıyla mücadele etme olasılığı yok. Sarı-lacivertliler Potsdam-Stuttgart eşleşmesinden gelen takımı elemeleri halinde yarı finalde Milano-LSK Lodz eşleşmesinin galibiyle oynayacaklar.

VakıfBank, önce Rzeszow sonra Conegliano’yu elemesi halinde rakibi, Prometey, Eczacıbaşı ya da Scandicci üçlüsünden biri olacak. Eczacıbaşı için de aynı senaryo Rzeszow, VakıfBank, Conegliano üçlüsünden biriyle yarı finalde eşleşerek sonlanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.