Kadıköy’de sıcak gece: Fenerbahçe’nin yenileri alev aldı!

Fenerbahçe, yeni sezonun ilk resmi maçında Zimbru’yu boğucu bir sıcakta Kadıköy'de ağırladı. Sarı lacivertliler, Ferdi Kadıoğlu, Edin Dzeko, Sebastian Szymanski, Ryan Kent ve Joshua King'in golleriyle 5-0 kazandı.

Spor 27 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe yıldızlarıyla zafere koştu.

Fenerbahçe, 2023-24 sezonunun ilk resmi maçında sahasında Zimbru’yu ağırladı. Geçtiğimiz sezonu ikinci sırada bitirdikten sonra Konferans Ligi’ne katılım için 3 ön eleme oynayacak sarı-lacivertliler 2. ön eleme ilk maçında Moldova ekibiyle Kadıköy’de karşılaştı. Hava sıcaklığının gün boyu yüksek olduğu ve maç saatinde de etkisini hissettirdiği kentte teknik direktör İsmail Kartal, hücum bölgesinde Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Ryan Kent ve Edin Dzeko gibi isimleri ilk 11’de değerlendirdi. Sarı-lacivertlilerde yeni transferlerden Alexander Djiku’da savunmada görev aldı.

Ev sahibi ekip maça çok hızlı başladı. Rakip yarı alanda baskı kuran ekip, Dusan Tadic ve Edin Dzeko gibi yıldızlarıyla pozisyonlara girdi. 11. dakikada Tadic’in pasında topla buluşan Ferdi Kadıoğlu olağanüstü bir şutla golü buldu ve takımını öne geçirdi. 13. dakikada ise Ryan Kent, Edin Dzeko’nun pasında penaltı noktasına yakın yerde sol ayağıyla topu kaleye yolladı ve skoru 2-0’a getirdi. Bu andan itibaren oyunda tempo düştü ve Zimbru’nun Fenerbahçe yarı alanında pozisyon arayışları başladı. İlk yarı 2-0 sona erdi.

İkinci yarıya da daha iyi başlayan temsilcimiz, 61. dakikada Boşnak kaptanı Edin Dzeko’nun bulduğu golle farkı 3’e yükseltti. Bu golden yalnızca 2 dakika sonra Dzeko mükemmel bir pasla Sebastian Szymanski’yi savunma arkasına kaçırdı. Szymanski kaleciyi de geçerek topu boş ağlara gönderdi ve durum 4-0 oldu. Bu andan itibaren oyunu yeniden rölantiye alan sarı-lacivertliler üstünlüğünü korudu. 88. dakikada oyuna sonradan giren isimlerden Joshua King sahneye çıktı ve sonucu belirleyen golü atıp durumu 5-0’a getirdi.

Fenerbahçe, yeni transferlerinin etkileyici performanslarının dikkat çektiği gecede yeni sezona 5-0’lık olağanüstü bir başlangıç yaptı. Sarı-lacivertliler rakip kaleye toplamda 20 şut çekerken bu şutların 7’si isabetli oldu. 46 kez rakip ceza alanında topla buluşan takım, 2.94 gol beklentisi yakaladı. İki takım arasındaki rövanş mücadelesi 1 Ağustos Salı 20.30’da Moldova ekibi Zimbru’nun evinde oynanacak.

İsmail Kartal: Bazı yerlerde eksikler var

5-0’lık net galibiyetin ardından konuşan teknik direktör İsmail Kartal, yaptığı açıklamalarda “Sadece orta sahada değil bazı yerlerde de eksikler var. Hem bireysel hem bölge anlamında. Bunları not ediyoruz. Çalışmalar devam ediyor.” ifadelerini kullanarak bir başka transfer mesajı verdi. Kartal “Ben bu camianın evladıyım. Taraftarların inancı ve sevgisi beni motive ediyor, mutlu ediyor. Gece gündüz nasıl faydalı olabilirim diye çalışıyorum. Onları mutlu etmek, coşturmak, başarılı olmak için uğraşıyorum” dedi.

Kartal, transferlerle ilgili yönetimin çabaladığını belirterek şunları söyledi: “55-60 maçlık periyotta kadromuz tam gibi gözükse de bazı ufak tefek eksiklerimiz var. Bunları gidermek için yönetim çalışıyor. Bu çalışmalar sonucunda 60 maçlık periyodu kaldıracak geniş, rekabet gücü yüksek bir takımımız olacak. Ben daha önce 2 sene Fenerbahçe’yi yönettim, Allah’ın izniyle en iyi şekilde yöneteceğim bu sezon da.”

Tadic ve İsmail Kartal maç sırasında fikir alışverişinde.

Gidecekler belli

İsmail Kartal, gelenlerin karşısında gideceklerin de belli olduğunu vurgulayarak”Aşağı yukarı kafamda gidecekler belli. Onlarla açık ve net şekilde konuştum. Onlar da bundan memnun oldular. Beni tanıyorlar. Açık ve net olduğum için mutlu oldular. Neden böyle ve böyle olması gerekiyor anlattım. Kadrodan iki kişi çıkarıp Samet ve King’i aldık. Birkaç oyuncu daha gelince yine bir değerlendirme yapıp ona göre karar vereceğim” dedi.

Emre Mor sakatlandı

Oyuna 62. dakikada dahil olan ancak sakatlığı nedeniyle 73. dakikada sakatlanarak kenara gelen Emre Mor’un durumu hakkında da konuşan Kartal “Emre Mor’un ayak bileği döndü. Şanssızlık yaşadı. Büyük bir sakatlık değil ama birkaç hafta sanki bir problem olacak” diye konuştu.

Cengiz Ünder müjdesi Dzeko’dan

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Edin Dzeko karşılaşmanın başında taraftarın gösterdiği destekle duygulandığını belirtti. Fenerbahçe’nin yeni kaptanı Dzeko şunları söyledi:  “Fenerbahçe’nin beni buraya getirme amacı takıma örnek olabilmem. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Hem sahada hem saha dışında takım arkadaşlarıma örnek olmaya çalışacağım. Bizler çok büyük bir kulüp için oynuyoruz. Sezon uzun, kendimizden beklentimiz yüksek.”

Edin Dzeko galibiyetin tadını çocuklarıyla çıkardı.

Fenerbahçe’nin transfer gündemindeki isimlerden Roma döneminden eski takım arkadaşı sağ kanat Cengiz Ünder’le ilgili konuşan Dzeko “Cengiz Ünder benim kardeşim. İyi bir oyuncu ve benim yakın bir arkadaşım. Bu konularda ben yorum yapamam ama Cengiz’in iyi bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Tadic: Şakalaşmaya değil şampiyonluğa geldim

Maçın en iyisi Dusan Tadiç ise şunları söyledi: “Ben hayatım boyunca oynadığım kulüplerde lider ruhlu bir oyuncuydum, kariyerimin birçok noktasında kaptandım. Pazubandım olmasa da takıma liderlik yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden Fenerbahçe’ye getirdiler. Başkanımız bu yüzden beni aldı. Ben de bu özelliklerimi sergilemek istiyorum. Ben buraya şakalaşmak için değil şampiyonluk için geldim.”

Dusan Tadic’ten açılış maçında iyi performans.

Baki: Florya’nın kalbinden oyuncu alır geliriz

Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki, Wilfried Zaha transferiyle alakalı olarak “4-5 gün evvel masadan kalktığımız oyuncuyu sanki bize bir transfer çalımı atmışlar gibi gösteriyorlar. Bazı kendi taraftarlarımız da çabuk gaza gelip, bu kayığa biniyorlar” dedi. Transfer sürecini anlatan Baki “Biz Zaha’nın ağabeyine teklifte bulunduk, kendileri yeterli bulunmadı. Daha sonra onlar bize bambaşka bir teklifle geldi. Yıllık 10 milyon euro’yu bulan bazı istekleri görünce ilk defa bir oyuncunun temsilcisine yanıt vermedik” diye konuştu. Baki, Vedat Muriqi, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski gibi isimlerin transfer süreçlerini hatırlatarak şunları söyledi: “Galatasaray, bir iş adamının özel uçağıyla getirttiği Szymankski’ye kendi tesislerinde hocasıyla toplantı yaptırdı. Bu oyuncuyu transfer ettik, hiç konuşan yok.Bir kez daha karşı karşıya gelirsek Florya’nın kalbinden oyuncuyu alır geliriz.”

Szymanski Fenerbahçe kariyerine golle başladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.