Scottie Fenerbahçe’yi galibiyete ışınladı

Nigel Hayes Davis'in sakatlığı nedeniyle olmadığı maçta Fenerbahçe, Bayern Münih'i 98-91 yendi. Uzatmaya giden karşılaşmada Scottie Wilbekin 30 sayıyla yıldızlaştı.

Spor 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Scottie Wilbekin'den mükemmel performans, Fenerbahçe'den galibiyet.

EuroLeague’de 21. maç haftası Fenerbahçe-Bayern Münih maçına sahne oldu. Sarı-lacivertliler adına maç öncesi kötü haber Nigel Hayes Davis’ten geldi. Yıldız isim sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna alınmadı.

Bu eksiğe rağmen rakibini top kayıplarına zorlayarak maça başlayan Fenerbahçe birkaç dakika içinde farkı çift hanelere çıkardı. Ancak Bayern daha sonra dengeyi sağladı, ilk çeyrek 22-22 bitti. İkinci çeyrekte üstünlüğün sürekli el değiştirdiği, Fenerbahçe’nin hücumda bir türlü ritmini bulamadığı bölümün ardından soyunma odasına 39-38 Bayern Münih üstünlüğüyle gidildi. Aynı çekişme ikinci yarının başında da sürdü, ilk yarının etkili isimlerinden Scottie Wilbekin sahne alsa da Fenerbahçe farkı açamadı, son periyoda 59-57 geride girdi.

Alperen ve Rockets Miami'ye direnemediAlperen ve Rockets Miami’ye direnemedi

Son bölümde taraftar desteğini artırdı, Fenerbahçe farklı oyunculardan üç sayılık atışlar buldu. Ancak Bayern’de de Andreas Obst ve Sylvain Francisco geri adım atmadılar oyunu dengede tuttular. Son 30 saniyeye 78-78 girildi. Fenerbahçe’de Scottie Wilbekin çok zor bir üçlüğü sayıya çevirdi, takımını öne geçirdi. Ardından Wilbekin, topu kenardan sokan Bayern’de Francisco’ya üçlük atmadan önce faul yapmak istedi. Ancak hakemler faulün atış esnasında olduğunu işaret ettiler. Bu tartışmalı düdük sonrası Francisco atışları sayıya çevirdi, oyuna yeniden denge geldi. Son hücumda Scottie potaya gitti, bu kez de tartışmalı olarak deneyimli garda yapılan müdahaleye faul kararı çıkmadı. Hal böyle olunca maç uzadı.

Uzatmada Fenerbahçe yine kısalarıyla etkili başladı. Ancak 5 dakikalık kısmın hikayesini Dyshawn Pierre yazdı. Hem sırtı dönük oyunları hem de aldığı faullerle serbest atış çizgisinden etkili olan Pierre, Fenerbahçe’nin galibiyete uzanmasında büyük rol oynadı. Fenerbahçe maçı 98-91 kazanırken son 8 karşılaşmada 7, toplamda 21 karşılaşmada 13. galibiyetine uzandı. Bayern 13. kez yenildi.

NBA'de liderlerin mücadelesi uzadı, Celtics kazandıNBA’de liderlerin mücadelesi uzadı, Celtics kazandı

Fenerbahçe’de Wilbekin 30 sayı atarken Pierre 15 sayı ve 10 ribauntla oynadı. Tyler Dorsey 13, Johnathan Motley 12 sayı ürettiler. Bayern’de Francisco 21, Devin Booker 16, Obst 15 sayı attı. Fenerbahçe haftaya cuma akşamı Zalgiris Kaunas’a konuk olacak, maç saat 21.00’de. Bayern ise perşembe akşamı 22.00’de Alba Berlin deplasmanında.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.