Flamengo’dan aşık atışması: Jesus çok sevse dönerdi

Vitor Pereira’yla yolları ayırdıktan sonra teknik direktörlük koltuğuna Jorge Sampaoli’yi getiren Flamengo’da Başkan Rodolfo Landim, Jorge Jesus’la alakalı açıklamalarda bulundu.

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Flamengo Başkanı'nda Jesus açıklaması: "Çok sevse gelirdi."

Jorge Jesus ve Flamengo isimleri son dönemde çokça yan yana getirildi. Son 4 ay içerisinde 4 kupayı birden kaybeden Flamengo, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra yeni teknik direktörü arayışına girmişti. Gündeme gelen isimlerden biri de geçtiğimiz yıllarda Flamengo’ya tarihinin en iyi dönemlerinden birini yaşatan, halihazırda Fenerbahçe’nin başındaki Jorge Jesus’tu.

Bu süreçte Jorge Jesus’un Brezilya basınına verdiği demeçler ve gönderdiği ses kayıtları dahi ayyuka çıkmış, Portekizli çalıştırıcı sezon bitmeden önce herhangi bir karar vermeyeceğine vurgu yapmıştı. Rodolfo Landim de Jesus’la ilgili konuşurken benzer noktaları vurguladı. Landim yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Jesus’un geri dönüş ihtimali yoktu, insanlar bunu bilsin. Türkiye’de lig devam ediyor. Jesus ile telefonda konuştum, sezon bitmeden gelme ihtimalinin olmadığını söyledi. Ayrıca, Türkiye Kupası’nda yarı finaldelermiş, final maçının tarihi de belirsizmiş ve haziran ayına sarkabilirmiş. Jesus’u getirebilmek için en ufak bir şansımız dahi yoktu. Zaten, Flamengo’yu söyledikleri kadar çok sevseydi Türkiye’den ayrılır ve buraya gelirdi.”

Kalbi ‘sol’da atan bir takımın hikâyesi: ‘Dinamo Mesken’Kalbi ‘sol’da atan bir takımın hikâyesi: ‘Dinamo Mesken’

Landim, Jesus’un Flamengo’dan ayrıldıktan sonra Flamengo’daki başarılarını yakalayamadığını belirterek “Jorge Jesus’a büyük saygım var. Burada yaptıkları için ona minnettarım. Ancak o da bizim ona sağladıklarımız için ve kariyerinde büyük adımlar attığı için Flamengo’ya teşekkür etmeli. O gittikten sonra da Flamengo’da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ancak onun buradan ayrıldıktan sonra bizimle beraber yakaladığı başarıları yakalayamadığına inanıyorum” dedi.

Jesus, Flamengo’nun başında 2 seneden kısa bir süre içinde 4 kupa birden toplamıştı. Brezilya Ligi’ni ve Süper Kupası’nı kazanana tecrübeli teknik direktör, takımına 38 sene sonra Libertadores zaferi yaşatmıştı. Jesus, ayrıca Recopa Sudamericana’yı da Flamengo müzesine getiren teknik direktör olmuştu.

Jorge Jesus Flamengo’yla beraber Libertadores zaferi yaşamıştı!

An itibarıyla Süper Lig’de Fenerbahçe’yle şampiyonluk kovalayan Portekizli, takımıyla beraber 63 puanla 69 puanlı Galatasaray’ın ardından ikinci sırada. Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde ise Sivasspor’a karşı finale kalma mücadelesi verecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.