Galatasaray ve Fenerbahçe’den tarihi mutabakat

Son iki sezondur birçok konuda birbirini suçlayan açıklamalar yapan Galatasaray ve Fenerbahçe, Cumhuriyet'in 100. yılında Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da değil Türkiye'de oynanması konusunda birleşti.

Spor 6 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Galatasaray ve Fenerbahçe Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanmasını istiyor.

Süper Lig’de geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray ve Türkiye Kupası’nı kaldıran Fenerbahçe, bu sezon Süper Kupa’da mücadele edecek. Suudi Arabistan, Süper Kupa finali için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) teklifte bulundu. TFF’den konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Süper Kupa maçı 29 Aralık cuma günü saat 20.00’de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan El-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda yapılacaktır” dedi.

Fenerbahçe Divan Kurulu oybirliğiyle kabul etti

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Kasım ayı Olağan Toplantısı dün yapıldı. Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, “TFF Süper Kupa, Atatürk ilke ve devrimlerine aykırı bir ülkede oynanıyor. Konuyla ilgili bir önerge var” dedi ve Süper Kupa’nın Samsun veya Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması yönündeki önergeyi oylamaya sundu. Fenerbahçe Divan Kurulu üyeleri, oybirliğiyle önergeyi kabul etti.

Süper Kupa'nın tarihi değişti! 10 yıllık iddia geldiSüper Kupa’nın tarihi değişti! 10 yıllık iddia geldi

Galatasaray Divan Kurulu’ndan benzer karar

Galatasaray Divan Kurulu ise bugün yapıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan başkan Dursun Özbek, “Birçok gündem maddesi vardı. Bir tanesi de Süper Kupa’nın Türkiye’de oynanmasıydı. Bu görüşüldü. Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu’nun görüşü kupanın Türkiye’de oynanması” dedi.

Resmi: Süper Kupa Suudi Arabistan’daResmi: Süper Kupa Suudi Arabistan’da

TFF ne yapacak?

Hem Galatasaray hem Fenerbahçe’nin Süper Kupa’yı Türkiye’de oynamak isteğini duyurmasından sonra gözler TFF’ye çevrildi. Hemen hemen her konuda kavga eden iki dev kulübün Süper Kupa’nın Türkiye’de oynanması talebinde uzlaşmasından sonra son kararı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi verecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.