Fenerbahçe- Galatasaray nefes kesti, efelenen Kanarya oldu

Efeler Ligi'nde Fenerbahçe heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta Galatasaray'ı 3-2 yendi. Bu sonuçla sarı lacivertliler lider Halkbank'ı takibini sürdürdü.

Spor 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Geriden gelip kazanan Fenerbahçe, maç sonunda galibiyeti büyük bir coşkuyla kutladı.

Efeler Ligi’nin 19’uncu haftası derbi mücadelesine sahne oldu. Evinde ezeli rakibini ağırlayan Fenerbahçe liderlik takibini sürdürmek, konuk Galatasaray ise ilk dört takım arasındaki yerini sağlamlaştırmak için parkeye çıktı. Sarı-kırmızılıların 5-1’lik seriyle başladığı maçın ilk seti nefes kesti. Fenerbahçe’nin üzerinden ölü toprağını atmasıyla skora denge geldi ve set sonuna kadar üstünlük sürekli el değiştirdi. 4 sayı fazladan uzayan setin sonunda önde olmayı başaran taraf ise 29-27’lik skorla Galatasaray oldu.

İkinci sete de muazzam giren sarı-kırmızılılar bir ara skoru 14-5’e getirdi, fakat devamında muhteşem bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe 21-21’de rakibini yakaladığı seti 25-23 kazanmasını bildi ve maçta durumu 1-1’e getirdi.

Dengeli geçen üçüncü setin sonunda daha az hata yapan Galatasaray 27-25’lik skorla maçtaki genel toplamda 2-1 öne geçti. Dördüncü sette ise rahat bir oyun sergileyen taraf sarı-lacivertliler oldu. Fenerbahçe bu seti 25-18 kazanarak skoru 2-2’ye getirdi ve maçı karar setine uzattı.

Son sette saha değişimine 8-7 Galatasaray üstünlüğüyle gidildi fakat bu andan sonra çok etkili servisler kullanan Fenerbahçe 12-10 yenik duruma düştükten sonra 5-1’lik seri yakaladığı maçta skor üstünlüğünü ele geçirdi ve seti 15-13, maçı da 3-2 kazanmayı başardı.

Fenerbahçe’de Emre Savaş takımı adına 19 sayı üretirken Galatasaray’ın Çek yıldızı Jan Hadrava’nın elinden bulduğu 17 sayı galibiyet için yeterli olmadı. Bu sonuçla sarı-lacivertliler Halkbank’ın iki puan gerisine düşse de ikinci sırada kalmayı sürdürdü, sarı-kırmızılılar ise puanını 38’e yükseltti ve dördüncü sıradaki yerini korucu.

Efeler Ligi’nde aynı gün oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle,

Türşad – Bigadiç Belediye, 3-0

Bursa Büyükşehir Belediye – Arkas, 3-1

Halkbank – Develi Belediye, 3-1

Hatayspor – Ziraat Bankası, 1-3

Akkuş Belediye – Cizre Belediye, 3-2

Spor Toto – Alanya Belediye, 3-1

Voleybolun yükselişi salonlara sığmadı: Bekle 'Sultanlar'ı Sinan ErdemVoleybolun yükselişi salonlara sığmadı: Bekle ‘Sultanlar’ı Sinan Erdem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.