A Milli Takım, tarihindeki en önemli maçlarından birini Euro 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile yapacak. Gerek Türkiye'den gerekse yurt dışından karşılaşmanın yapılacağı Berlin'e akın oldu. Bazı taraftarlar gözaltına alındı.

Euro 2024’te Türkiye’nin Hollanda ile yapacağı çeyrek final maçı öncesi Türkler adeta Berlin’e akın ediyor. UEFA tarafından aylar öncesinde 175 Euro’ya satılan biletler 2 bin Euro’ya alıcı buldu. 71 bin kişilik Berlin Olimpiyat stadyumuna giremeyecek olanların Brandenburg Kapısı ile Zafer Anıtı arasında kurulan ortak taraftar alanınını tamamen doldurdu. Karşılaşmaya 50 bine yakın Türk taraftarın izlemesi bekleniyor.

Türkiye’den Berlin’e uçak rekoru

Berlin Olimpiyat Stadyumunda oynanacak mücadele için maç saatine kadar Berlin Brandenburg Havalimanı’na rekor sayıda sefer düzenlendi. 22.00’de başlayacak karşılaşma için Türkiye’den 25 uçak Berlin’e gitti. Bu sayı rekor olarak tarihe geçerken yoğun talepler nedeniyle THY’nin 5-6 Temmuz’daki İstanbul-Berlin seferindeki gidiş bilet fiyatı 24 bin liraya geçti.

Berlin’de Türklerin ağırlıkta yaşadığı ve küçük İstanbul olarak bilinen Kreuzberg bayraklarla süslenirken taraftarlar yerel saatle 16.00’da şehrin merkezi Kudamm’da buluşup bir yürüyüş yaptı. Mehter takımının da yer aldığı yürüyüşte, taraftarlar UEFA tarafından iki maç men cezası alan Merih Demiral lehine tezahüratlarda bulundu. Büyük coşkuya sahne olan yürüyüşe katılan taraftarlar; Türk bayrakları, meşaleler ve marşlar eşliğinde milli takıma destek verdi.

Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, bazı Türk taraftarları gözaltına aldı.

Organizasyonda Filistin bayraklarının da açıldığı görüldü. Tezahüratların ardından yürüyüşe geçen taraftarlar, yaklaşık iki saat sonra maçın oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadı’na ulaştı. Taraftarların yürüyüşü sırasında çevre binalardan ay-yıldızlı bayraklarını sallayan Türkler, milli takıma destek oldu. Bu arada birçok taraftarın, yürüyüş sırasında ‘bozkurt’ işareti yaptığı görüldü. Alman polisi bazı taraftarları gözaltına aldı.

Hollanda Futbol Federasyonu, yaptığı sosyalmedya paylaşımında ‘oyunun tutkusunu paylaşıyoruz’ derken Milli Takım hesabu bunu Türkçe’ye çevirerek retweet etti. Hollandalı taraftarlar ise Avusturya ile oynadıkları grup maçında olduğu gibi, çeyrek final havasına girmek için öğleden sonra Berlin fuar alanındaki Hammarskjoldplatz’ta toplandı. Polis, iki takım taraftarları arasında gerilim yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.

Merih Demiral’ın cezası bahane, TFF Başkanlığı seçimleri için binbir ayak oyunu dönüyor