Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, eski kaleci Brad Friedel'ın Yönetim Kurulu Danışmanlığına getirildiğini açıkladı.

Brad Friedel denince akla Galatasaray’da da forma giyen kaleci geliyor. Evet bu Friedel da o Friedel. Ancak söz konusu ABD’li eski kaleci bugünlerde futbolun bürokrasisi içinde görev alıyor.

Takım elbisesiyle futbol dünyasının içinde kalan Friedel bu kez bir başka Türk kulübü Beşiktaş’ın başarısı için mücadele edecek. Deneyimli futbol insanı, Beşiktaş’ta Yönetim Kurulu Danışmanlığına getirildi. Kulüpten yapılan açıklamada “Sayın Bradley Howard Friedel, 7 Haziran 2024 tarihi itibarıyla 2024-2025 ve 2025-2026 sezonları için Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Danışmanlığına getirilmiştir. Friedel’e çalışmalarında üstün başarılar diler, kamuoyunun bilgisine sunarız” dendi.

Friedel futbolculuk döneminde Brad Friedel UCLA Bruins, Newcastle United, Bröndby, Columbus, Liverpool, Blackburn, Aston Villa ve Tottenham formalarını giydi. Futbolu bıraktıktan sonra İngiltere’nin önde gelen kulüplerinden Tottenham’da önce “Gençlik gelişim performans merkezi çalışanı” olarak çalışan Friedel ardından pazarlama kısmında görev almıştı. Tecrübeli futbol insanı daha sonra ABD 19 yaş altı takımında ve New England ekibinde teknik direktör olarak da görev yapmıştı.

Friedel’ın Beşiktaş’taki görev tanımları arasında ticari gelirlerin artırılmasına yönelik global sponsorluk çalışmaları yürütmek var. Öte yandan Güney Amerika, MLS ve Premier Lig bağlantıları olan Briedel’ın futbolcu transferlerine yönelik scout sistemi kurması bekleniyor.

UEFA iki finali Beşiktaş Stadı’na nasıl verdi? Gizem çözüldü