UEFA iki finali Beşiktaş Stadı’na nasıl verdi? Gizem çözüldü

UEFA İcra Kurulu sürpriz şekilde 2026 Avrupa Ligi Finali ve 2027 Konferans Ligi Finali'nin Beşiktaş Stadyumu'nda oynanmasına karar verdi. Aynı stada iki final verilmesi sıra dışı bir uygulama. Kararın nedeni ortaya çıktı.

Spor 23 Mayıs 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Beşiktaş ile Tüpraş isim sponsorluğu konusunda bu sezon anlaşma sağladı.

UEFA İcra Kurulu Avrupa Ligi finali öncesinde Dublin’de gerçekleştirdiği toplantıda ciddi bir sürprize imza atarak Beşiktaş Tüpraş Stadı’na iki final birden verdi. 2026 Avrupa Ligi Finali ve 2027 Konferans Ligi Finali. Bu durum ilk kez gerçekleşti. Çünkü UEFA’nın içtihatlarında böyle bir uygulama yok.  UEFA’nın içtihatlarında olmayan bir uygulama yapıp iki finali birden aynı stada yani Tüpraş Stadı’na vermesi herkesi şaşırttı. Ajansspor’dan Hüseyin Özkök’ün haberine göre kararın perde arkası şöyle…

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA’ya Tüpraş Stadı ve Yeni Ankara Stadı’nın adlarını bildirdi. Ancak Ankara’daki stadının inşaatının sürmesi ve üç yıl içinde bitip bitmeyeceğinin henüz kesin olmaması nedeniyle UEFA’ya teklif yapıldı: Ankara’daki stadyum o tarihe kadar bitmezse 2027 Konferans Ligi Finali’ni de Tüpraş Stadı’nda oynayalım.

UEFA bu konuya olumlu yaklaştı ama açıklamayı Tüpraş stadında iki final olarak yaptı. Yeni Ankara Stadı’nı opsiyon olarak yedeğe aldı. Eğer Ankara’daki stat o tarihte bitmezse Tüpraş Stadı’nda üst üste iki final birden oynanacak. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat da bu planına olumlu yaklaştı ve 2026 Avrupa Ligi Finali’nin kendi statlarına verilmesini tercih edeceklerini söyledi, 2027 Ankara planına destek verdi.
TFF Yeni Ankara Stadı’nın işin içine katmasa ve sadece Tüpraş Stadı için iki final talep etse bu istek kabul edilmeyecekti. UEFA ayrıca Almanya’ya da iki ayrı şehirde olmak üzere iki final birden verdi. 2026 Konferans Ligi finali Leipzig Arena’da, 2027 Avrupa Ligi finali de Frankfurt Deutsche Bank Park’ta oynanacak.

Avrupa'nın dev finalleri 2026 ve 2027'de İstanbul'daAvrupa’nın dev finalleri 2026 ve 2027’de İstanbul’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.