Fenerbahçe taraftarı ikiye bölünecek

Avrupa'da perşembe akşamı sarı-lacivert rüzgar esecek. Sarı kanarya futbolda Konferans Ligi rövanşında Union SG'yle karşılaşırken aynı saatte bir diğer mücadele de potada yaşanacak. EuroLeague'de Valencia, Ataşehir'e konuk olacak.

Spor 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Avrupa'da aynı anda iki farklı branşta sahne alacak.

Futbol ve basketbolda Avrupa kupalarında Türkiye’yi temsil eden Fenerbahçe, aynı gün aynı saatte iki majör branşta mücadele verecek. Perşembe akşamı 20:45’te başlayacak maçlarda Kadıköy’de Union SG’ye karşı Konferans Ligi’nde çeyrek final bileti aranacakken Ataşehir’de Valencia karşısında EuroLeague’de ilk dört sıra hedefine yürünecek.

Çeyrek finale son 90 dakika!

Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında deplasmanda 3-0 yendiği Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımı ile Kadıköy’de karşılaşacak. Karşılaşmayı Karadağ Futbol Federasyonundan Nikola Dabanovic yönetecek. Her türlü galibiyet ve beraberliğin yanı sıra iki farklı tüm mağlubiyetler de sarı-lacivertlilerin tur atlaması için yeterli olacak.

Fener’de altı eksik

Maç öncesi Fenerbahçe’de altı eksik bulunuyor. Sakatlıkları bulunan Çağlar Söyüncü ve Joshua King’in yanı sıra Belçika’daki mücadelede sarı kart görerek cezalı duruma düşen Rade Krunic de karşılaşmada forma giyemeyecek. Avrupa kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da mücadelede şans bulamayacak.

Grafik: AA

Ülker Stadı’nda namağlup!

Fenerbahçe bu sezon taraftarları önünde Avrupa sahnesine çıktığı tüm maçlardan zaferle ayrıldı. Konferans Ligi’ne 2’nci eleme turundan başlayan sarı-lacivertliler Zimbru’yu eledikten sonra Maribor’u da saf dışı bırakarak play-off oynama hakkı kazandı. Bu turda Twente’yi geçen İsmail Kartal’ın öğrencileri Ludogorets, Nordsjaelland ve Spartak Trnava’nın bulunduğu H Grubu’nu lider tamamladı. Fenerbahçe eleme turlarında ve gruplarda oynadığı iç saha maçlarının hepsinden galibiyetle ayrılmayı başardı. Altı karşılaşmada 23 gol atan sarı-lacivertli takım kalesinde dört gol gördü.

Avrupa arenasında 268’inci perde

Fenerbahçe, Union SG karşısında 268’inci Avrupa maçına çıkacak. Sarı-lacivertli takım Avrupa kupalarında şimdiye kadar oynadığı 267 müsabakada 106 galibiyet alırken 106 yenilgi ve 55 beraberlik yaşadı. Fenerbahçe söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 363 kez havalandırırken, kalesinde ise 380 gol gördü. Konferans Ligi’nde ise daha önce yaptığı 15 maçta 11 galibiyet ve dört yenilgi yaşayan sarı kanarya söz konusu müsabakalarda 41 gol atıp 19 gol yedi.

İsmail Kartal temkinli

Fenerbahçe’de basın toplantısına İsmail Kartal ve Mert Hakan Yandaş çıktı.

Basın toplantısında konuşan teknik direktör İsmail Kartal ilk maçta alından üç farklı galibiyetin rehavet oluşturmayacağını söyledi. Futbolda her türlü sonucun ihtimal dahilinde olduğunu belirten Kartal “Biz orada 3-0 değil de maçı kazanmak ya da en kötü beraberlikle ayrılmayı planlıyorduk. Onlar bir sistem takımı ama bizim kaliteli oyuncularımızın olduğunu ve kazanabileceğimizi biliyorduk. Net bir galibiyet aldık. Çok güzel bir maç oldu, güzel bir futbol akşamı oldu. Avantajlı geldik. 3-0 galibiz ama henüz turu garantilemedik. Futbolda her şey olabilir. Taraftarımız önünde aynı ciddiyette elimizden gelenin en iyisini yapıp mücadelemizi vererek bu turu geçmek istiyoruz. Çeyrek finale kalmak istiyoruz” dedi.

Rotasyon olup olmayacağına dair soruyu da yanıtlayan tecrübeli teknik adam “Rotasyon kısmen olabilir. Geçen hafta oynadığımız maçtan sonra  bir gün dinlenebildik. Avrupa’dan sonraki maçlar zor geçiyor. Rakibimizin de maçı zor geçti. Daha iş bitmedi, oyuncularımız ‘Aynı şekilde mücadele edebilirsek yenebiliriz’ bilincindeler. Yarın aynı ciddiyetle maçımızı oynayacağız. Rehavet olmaması gerekiyor. 3-0 kazandık diye her şey bitmediğini altını çizerek söylüyorum. En büyük motivasyonumuz 3-0 kazandık diye turu geçmedik. Kendi taraftarımız önünde maçı kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Mert Hakan Yandaş da Avrupa’da nisan ayı hedeflerinin olduğunu belirterek “Takım olarak bu noktada hedefimize odaklandık. İlk maç bizim açımızdan çok iyi geçti, bu mutluluk verici bir durum. Güçlü, sisteme bağlı, iyi oyuncuları olan bir takıma karşı oynadık. 3-0’ı bizde beklemiyorduk ama orada taktik disipline uyarak özveri gösterdik. Bu turun bittiğini göstermez. Yarın aynı disiplin, iştah ve plana sadık kalarak sahaya çıkıp tur atlamak istiyoruz. Bunu başarabileceğimize inanıyorum” dedi.

Son idmanda Bonucci müjdesi

Bonucci idmanın tamamında yer aldı.

Basın toplantısının ardından karşılaşma öncesi son antrenman için top başı yapan Fenerbahçe’de idman öncesi MR’ı çekilen Leonardo Bonucci sonuçların iyi gelmesinin ardından takımla birlikte çalışmalara başladı. Sakatlığını atlatan bir diğer isim olan Rodrigo Becao ise takımdan ayrı bireysel çalışma gerçekleştirdi. Sakatlıkları bulunan Çağlar Söyüncü ile Joshua King ise idmanda yer almadı.

Tüm çeyrek finalistler belli olacak

Fenerbahçe’nin tur atlaması durumunda eşleşeceği muhtemel rakipleri de aynı gün belli olacak. İşte Konferans Ligi’nde son 16 eşleşmelerinin rövanş maçları ve ilk karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

20.45 Viktoria Plzen (Çekya)-Servette (İsviçre) (İlk maç: 0-0)
20.45 PAOK (Yunanistan)-Dinamo Zagreb (Hırvatistan) (0-2)
20.45 Fiorentina (İtalya)-Maccabi Haifa (İsrail) (4-3)
23.00 Aston Villa (İngiltere)-Ajax (Hollanda) (0-0)
23.00 Club Brugge (Belçika)-Molde (Norveç) (1-2)
23.00 Lille (Fransa)-Sturm Graz (Avusturya) (3-0)
23.00 Maccabi Tel Aviv (İsrail)-Olympiakos (Yunanistan) (4-1)

Ali Koç: Atina'da bir Türk takımı ballı börek olurAli Koç: Atina’da bir Türk takımı ballı börek olur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.