Beşiktaş Süper Lig altıncı hafta müsabakasında Eyüpspor'la karşılaştı. Kara Kartal galibiyete Ciro Immobile'nin duraklama anlarında attığı penaltı golüyle uzandı. Ciro sekizinci maçta sekizinci golünü kaydetti.

Lige şampiyonluk parolasıyla giren Beşiktaş bu yolda namağlup ilerlemek için Eyüpspor’la karşılaştı. Galatasaray’ın Fenerbahçe 3-1 yendiği haftada hata payı kalmayan siyah-beyazlılar Arda Turan’ın ekibine karşı fazlasıyla zorlandı.

Mert Günok’un ciddi kurtarışlar yaparak adeta takımını karşılaşmanın içinde tuttuğu mücadelede Beşiktaş galibiyete duraklama anlarında uzandı. Deneyimli golcü Ciro Immobile’nin girdiği ikili mücadele VAR’da incelendi, penaltı kararı çıktı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen İtalyan golcü bu vuruşta hata yapmadı ve 90+3’teki bu golle maç 2-1 Beşiktaş üstünlüğüyle sonuçlandı.

Kara Kartal bu sonuçla beş maç sonunda 13 puana geldi ve zirve takibini bir maç eksiğiyle sürdürdü. Geçen sezonun başlangıcını tarihe gömen Beşiktaş hem Avrupa’da hem Süper Kupa’da zaferler yaşayarak sezona girmişti. Siyah-beyazlılar ilk sekiz resmi maç sonunda altı galibiyet aldı ve iki kez berabere kaldı. Bu iki beraberliğin bir ortak noktası var. O da söz konusu karşılaşmalarda Ciro Immobile’nin gol atamamış olması. İtalyan kalan altı maçın beşinde ağları havalandırdı.

Beşiktaş son nefeste: Zirve takibine devam

Oyuncu sekiz maçta attığı sekiz golle maç başı bir gol ortalaması yakaladı. Galatasaray’a karşı 5-0 kazanılan Süper Kupa karşılaşmasıyla Beşiktaş kariyerine başlayan Immobile iki golle takımına önderlik etmişti. İtalyan futbolcu Lugano eşleşmesinin ikinci maçında da iki gol atarken Beşiktaş bir kez daha sahadan beş golle galip ayrılmıştı. Oyuncu berabere biten ilk maçta ağları sarsamamıştı. Ligde hesabı ikinci haftadaki Antalyaspor maçıyla açan Ciro takımının 4-2 galip geldiği karşılaşmada da iki gol buldu. 2-0 kazanılan Sivasspor maçında da bir gol atan İtalyan 1-1 biten Trabzonspor maçında belki de Türkiye kariyerinin şu ana kadarki en etkisiz karşılaşmasını oynadı.

Ciro Immobile Trabzon deplasmanındaki etkisizliğini belki de Eyüp karşısında telafi etti. Mert’in oyunda tuttuğu Beşiktaş Ciro’nun kazandığı ve daha sonra ağlara gönderdiği penaltıyla galibiyeti getirdiği maçla beraber zirveyi takipten kopmadı.

Dünya basını derbiyi böyle gördü: ‘Jose Mourinho ‘Ağlayan Kişi’ oldu’