Beşiktaş'ta başkanlık seçimi yaklaşırken adayların vaatleri ve projeleri kongre üyelerine sunulmaya devam ediliyor. Beşiktaş resmi hesabı, Hasan Arat'ın söz konusu projelerinden bazılarına yanıt verdi.

Hasan Arat Beşiktaş’ta başkanlık adaylığını açıklayan isimlerden ilkiydi. Arat seçime gitme çağrısı yapmış, Konferans Ligi’nde alınan Lugano yenilgisi sonrası seçim kararı alınmasıyla beraber adaylığını açıklamıştı.

Arat süreç içinde birçok yerde kongre üyeleriyle bir araya geldi ve birçok canlı yayına çıktı. Ancak başkan adayı projelerini anlatmak adına geniş çaplı etkinliğini Volkswagen Arena’da gerçekleştirdi. Bundan bir hafta önce gerçekleşen etkinlikte Arat “Beşiktaş bireysel emeklilik fonunu kuracağız. Özel bir şirketle prensip anlaşmasına vardık. Kazanılan puanlar Beşiktaş Token’a dönüşecek. Bu proje Beşiktaş’a yılda 25 milyon dolar para getirecek. Beşiktaş’ın borcunu 4.5 yılda kapatacağız.” diyerek ekonomik açıdan son derece iddialı bir vaatte bulundu.

Hasan Arat ‘Beşiktaşlıların Yolu’nu açıkladı, projelerini anlattı

Vaadin iddialı kısmı yapılacaklar değil varılan noktaydı. Zira Beşiktaş’ın tüm borcunun 4.5 senede kapanması konusu son derece ciddi bir vaatti. Konu hakkında daha sonra diğer aday Serdal Adalı da gerçekçi olmamasıyla alakalı eleştiride bulundu.

Ancak daha şaşırtıcı tepki Beşiktaş Kulübü’nün resmi X hesabından geldi. Yayınlanan açıklamada Arat’ın söz konusu vaatlerinin halihazırda yerine getirildiği madde madde açıklandı.

Ahmet Nur Çebi: Aboubakar beni aradı… Parmak sallama olmadı… Arat ile Orman yan yana

Emeklilik fonuyla alakalı kısma “HDI Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş. ile Kulübümüz arasında 13.02.2023 tarihinde “Beşiktaş Bireysel Emeklilik Planı” sözleşmesi imzalanmış olup, BES fon/fonları kuruluş işlemleri ve ilgili mevzuatın öngördüğü süreç ilgili firma tarafından yürütülmeye devam etmektedir” denerek yanıt verildi.

Telefon uygulaması temelli vaatle alakalı “Birleşik Ödeme Sistemleri ve Elektronik Para A.Ş. (United Payment) ile Kulübümüz arasında 13.06.2023 tarihinde Mobil Uygulama Dünyası (App) konusunda sözleşme imzalanmış olup, proje süreci ilgili firma tarafından yürütülmektedir. Bu uygulama ile üyelik, dijital cüzdan, ödeme sistemleri, katma değerli finansal sistemler, taraftar platformu, Kartal Yuvası erişimi, Kids Club, haberler/bilgi bankası, IWallet/Kampanyalar, fiziksel ön ödemeli kart, gamification gibi ürün ve hizmetler taraftarımızın kullanımına sunulacaktır. Uygulamanın 2024 yılının ilk yarısında hayata geçmiş olması planlanmaktadır.” sözlerini kullanıldı.

Son olarak uzun süre tartışma konusu olan fan token’la ilgili olarak “Paribu Teknoloji Anonim Şirketi ile 01.08.2023 tarihinde imzalanan sözleşme ile Beşiktaş Token taraftarımızın kullanımına sunulmuştu. Anılan sözleşme gereği, whitepaper kapsamında belirlenen faydaların yönetileceği bir uygulama (App), 2024 yılının ilk yarısında hayata geçecek şekilde Paribu firması tarafından hazırlanmaktadır” denildi.

Serdal Adalı: TFF Başkanı özür dilemedikçe stada giremez

Beşiktaş Spor Kulübü’nün resmi hesabından yapılan bu paylaşım ve başkan adaylarından birinin projelerine cevap niteliği taşıyan cümleler özellikle Arat’ı destekleyen Beşiktaş taraftarlarınca büyük eleştiri topladı.