Hasan Arat ‘Beşiktaşlıların Yolu’nu açıkladı, projelerini anlattı

Beşiktaş başkan adaylarından Hasan Arat, Volkswagen Arena'da düzenlenen etkinlikte “Beşiktaşlıların Yolu” isimli seçim kampanyasını tanıttı ve başkan seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri taraftarlarla paylaştı.

Spor 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Hasan Arat Beşiktaşlıların Yolu adlı toplantıda projelerini anlattı.

Beşiktaş’ta yönetim sportif açıdan beklenenin altında kalınmasıyla beraber seçim kararı aldı. Önce 17 Aralık olarak alınan seçim tarihi kararı daha sonra 3 Aralık olarak değişti. Beşiktaş’ta Hasan Arat ve Serdal Adalı adaylıklarını açıkladılar. Mevcut başkan Ahmet Nur Çebi seçime girmeme kararı alırken asbaşkan Emre Kocadağ da benzer yönde tercih yaptı.

Adaylardan Hasan Arat dün akşam Volkswagen Arena’da gerçekleştirilen “Beşiktaşlıların Yolu” isimli etkinlikle beraber kongre üyeleriyle bir araya geldi, projelerini anlattı. Başkan, kötü gidişata rağmen seçimin bu denli geciktirilmesini eleştirerek sözlerine başladı. Başkan “Adayları ofislerine çağırdılar. Asbaşkanlarının çekilmesini istedi. Diğer aday 22 gün kala adaylığını ilan etti. Beşiktaş, Avrupa’dan elendi ve milyonlarca avro zarar etti. Teknik sorumlu, camiamızı rencide edecek açıklamalar yaptı. Yönetim varken değerli adayımız Rıza Çalımbay’la görüşeceğini söyledi. Adaylık başvurumuzu yaptık, kulüp bize bilgi vermedi. Yıllardır birbirini aklamaya çalışan yönetimler, Deloitte ve KPMG raporlarını kasalara koydu. Hepsi hesap soracağız diye geldi ve birbirlerini akladılar. Hukuk kurulu kuracağız ve hukuk ne gerektiriyorsa onu yapacağız. 23 yılda tek bir tapu alınamadığı gibi tüm tapularımız heba edildi. ‘Fulya’yı unutun’ dedi, Fulya’yı Beşiktaşlıların vicdanı unutmayacak. 515 milyonluk bütçe aşımı davası kazanılıyor, kulüp bu davaya itiraz ediyor. Bu para kulübe girecek, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olmaz. Tüpraş gelirleri kırdırıldı dedim, ses çıkmadı” dedi.

Serdal Adalı ve Hasan Arat'ın listesinde dikkat çekici isimlerSerdal Adalı ve Hasan Arat’ın listesinde dikkat çekici isimler

Başkan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada stadyum isim sponsorluğundan kazanılacak paranın şimdiden kırdırıldığını belirtmiş ve mevcut yönetimden buna cevap gelmemişti. Ayrıca yönetim döneminde Beşiktaş’a Beşiktaşlı olmayanların üye yapıldığını, oyların seçimlerde satıldığını belirten Başkan adayı, bu durumdan Beşiktaş kurtarmayı vadettiğini anlatarak “Bu kulüp bize şehitlerimizden, gazilerimizden Şeref beylerden, Baba Hakkılardan, terörün eline geçmesin diye göreve çağıran Süleyman Seba’dan emanet. Beşiktaş’ı dünyanın en kurumsal kulüplerinden biri yapmaya söz verdik. Çıktığımız yol Beşiktaşlıların yoludur.” sözlerini söyledi.

Eskiden Türkiye’deki kulüplerin Beşiktaş Kulübü’nde toplanıp kararları Süleyman Seba yönetiminde aldığını, kulübün böyle bir itibarı olduğunu anlatan Arat, son dönemde bu itibarın kaybolduğunu belirtti. Arat genç yaşlarında Beşiktaş’tan ayrılan oyuncularla ilgili “Rıdvan, Serdar ve Emirhan 10 milyon avroya yurt dışına gitti. Serdar’ın piyasa fiyatı 40 milyon avro oldu Braga’da. Onların yerine gelen oyuncu 90 dakika bile oynamadı. Menajerlere teslim etmeyeceğiz bu kulübü. Necip Uysal bizim evladımızdır. 2004 yılında 12 yaşında öz kaynak sporcusu olmuş. 2009’dan bu yana Necip’in oynadığı libero ve stoper pozisyonlarına 44 oyuncu alınmış, Necip bir tek kalecilik yapmamış. Harcamışlar harcamışlar ama Necip’in yerini kimse dolduramamış” dedi.

Hasan Arat'tan Rıza Çalımbay'a yeşil ışıkHasan Arat’tan Rıza Çalımbay’a yeşil ışık

Avrupalı kulüplerle ilişkiler kurulacak

Arat Avrupalı kulüplerle iyi ilişkiler kurarak ileri adım atma çalışmaları yapacaklarını anlattı. Altyapı sistemiyle alakalı olarak da Avrupa vurgusu yaparak “Beşiktaş altyapı sistemini Avrupa standartlarına göre yeniden planlayacağız. Tüm Türkiye’de futbol okulları kurup, aralarında turnuvalar düzenleyeceğiz. Aralarındaki yıldızları kazanacağız.” dedi.

Akustik sorununun çözümü

Arat Tüpraş Stadyumu’ndaki akustik sorunu olduğunu belirterek “Stadımızda gerekli çatı değişikliği yaparak akustik sorununu çözeceğiz. Kale arkası tribününü UEFA normlarında değiştirerek, kapasitesini yüzde 80 artıracağız. Stadımızda efsaneler tribünü kuracağız. Bizim efsanelerimiz maça gelecek.” dedi.

Arat Tüpraş Stadyumu’nun akustik sorununa dikkat çekti.

BJK TV açıklaması

Arat Beşiktaş’ın iletişim anlamında da ileri adım atması gerektiğini belirterek “Beşiktaş’ın kurumsal medyası yok. Kendi taraftarıyla iletişim kurmuyor. Kulübe değil yöneticiye bağlı medya ile iletişim kuruyor. Beşiktaş’ın kurumsal medyasını kulübün iletişim medyasına alacağız. Dijital medyada rakiplerimizi geçeceğiz. Herkes BJK TV’yi merak ediyor. Dijitalde 7×24 açık olacak bir TV kuracağız. Beşiktaş medya orijinal yapımlarını dünyaya satarak gelir elde edeceğiz. Beşiktaş’ın haklarını gasp edenlerden hesap soran bir yönetim olacağız.” ifadelerini kullandı.

Borçlar 4.5 senede kapanacak

Hasan Arat Beşiktaş’ın halihazırdaki borcunu kapamak adına yeni projeler geliştirdiklerini belirterek “Beşiktaşlılara özel dijital cüzdan ve kredi kartını da kapsayan sadakat programını hayata geçireceğiz. Yeni doğan bebeğimize Beşiktaş kartı verilecek. Burada biriken hesabıyla büyüdüğünde kulübümüze üye olabilecek. Kartal Yuvalarında ve kafe, restoranlarda Beşiktaş puan kazandıracak. Kombine, üyelik aidatı ve kurum ödemelerinin yanı sıra İstanbul Kart’a puan aktarabilecek. Beşiktaş yatırım fonunu kuracağız. Beşiktaş girişim sermayesi fonunu kuracağız. Beşiktaş bireysel emeklilik fonunu kuracağız. Beşiktaş uygulaması sayesinde özel şartlarda kredi kullanabilecek. Dünyanın önde gelen bankalarla ve yönetim şirketiyle prensip anlaşmasına vardık. Kazanılan puanlar tokena dönüştürülecek. Beşiktaş uygulamasıyla boş kalan koltuklara son dakika satışı yapılabilecek. Kadınlar ve çocuklar için ayrı fırsatlar sunacağız. Üniversiteli gençler için finansal kolaylıklar sağlayacağız. Bu dijital proje Beşiktaş’a yılda 25 milyon dolar para getirecek. Bizim yönetimimizde Türkiye’nin en iyi finansman yöneticileri var. Bu proje onlarla hazırlandı. Bu yöneticiler ve sizin desteğinizle Beşiktaş’ın borcunu 4,5 yılda kapatacağız. Beşiktaş Junior Club sayesinde bebekler kongre üyesi olacak ve geleceğin yüz bin kongre üyesini oluşturacağız.” dedi.

Beşiktaş Başkan adayı projelerini bu atmosferde anlattı.

Tesisleşmede yenilikler

Arat tesisleşme alanında yapacakları yenilikleri “Tesislerimiz bakımsız. Beşiktaş’ın üyeleri gayrimenkulle ilgili sorunları bilmiyor. Beşiktaş Plaza neresi diyorum çoğu insan bilmiyor. Süleyman Seba’nın oturduğu ofis var ya, orayı bilmeyenler var. Ben Akaretler’e taşıyacağız deyince plazalara taşıyacağız zannettiler. Bugün plazayı kimseye sormadan kiraya veriyorlarmış. Biz buna engel olduk. Biz geldikten sonra FEDA dönemlerini sonlandıracağız. Biz bize yeteriz Beşiktaşlılar. Beşiktaş’ın geleceği için gayrimenkul yatırımları yapacağız. Bu fon gayrimenkulleri geliştirecek ve her taraftarımız gücü oranında katılabilecek. Girişim sermayesi yatırım fonuyla taraftarımız şirketlere önder yatırım yapıp ortak olacak. Bu şirketleri Beşiktaş’ın gücüyle büyüteceğiz.” diye anlattı. Öte yandan Arat kulübün Akaretler’deki plazalarını rezidans yapacağını, Fulya’daki Şan Ökten Tesisleri’ni yeniden ayağa kaldıracağını, Akatlar Basketbol Salonu’nu yıkıp yerine yenisini yapacağını ve bunu yaparken altyapı kısmına hizmet verecek yapılar da inşa edeceğini belirtti. Başkan adayı ayrıca Kartal Yuvası mağazasını 81 ile yaymak istediğini söyleyerek yeni 100. yıl formalarını göreve başladıktan sonra 27 gün içinde satışa çıkaracaklarını belirtti.

Hasan Arat tesisleşmede yeni adımlar atacaklarını belirtti.

Basketbolda hedef EuroLeague

Hasan Arat amatör branşlarla alakalı projelerini “Basketbol geçen sene küme düşüyordu sesimizi çıkartmadık. Allah korudu kümede kaldık. Bu sene Nedim Yücel geldi takım daha iyi. Basketbolda ana hedefimiz EuroLeague’e katılmak olacak. Kadın voleybol takımımız, kadın voleybolu dünyada 1 numara. Beşiktaş bu işi çok ciddiye kalacak. Bugün maçlar 10 bin kişiyle oynanıyor. Altyapıdan başlayarak çok önemli hamleler yapacağız. Erkek voleybol geri getireceğiz. Hentbol bizim tarihimiz. Hentbolu ne hale getirdiler. Hentbol layık olduğu yere geri dönecek. Beşiktaş’ın olimpiyatlarda sporcusu yok. Bu bizim ana hedeflerimizden birisi olacak. Paris’e yetişmemiz çok zor ama 2028 için özellikle kadın sporcularımızla program yapacağız. 23 yaşında Nesrin Baş dünya şampiyonu oldu. Su sporlarına başlayacağız. Olimpiyatlarda kadın, erkek takım şampiyonaları var. Beşiktaş’ta yüzme ve jimnastik çok ağırlıklı olacak. E-Spor 350-400 milyon dolar hacme sahip. Beşiktaş orada da kuvvetli şekilde devam edecek.” diyerek anlattı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.