Beşiktaş Portekizli teknik direktör Fernando Santos yönetiminde iç sahada oynadığı dört maçta gol yemedi, bu karşılaşmalarda üç galibiyet bir beraberlik aldı.

Beşiktaş sezona büyük hayal kırıklığıyla başladıktan sonra sırasıyla Şenol Güneş, Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay’la yollarını ayırdı. Kara Kartal’da 3 Aralık 2023 tarihinde başkan değişimi yaşandı. Yeni yönetim aralık ayı sonunda sürpriz bir kararla takımın başına Portekizli futbol insanı Fernando Santos’u getirdi.

Santos’un başa gelmesi ardından bir nebze toparlanan Kara Kartal ligde üçüncülük yarışı için iddialı konuma geldi. Takımın başında yedi Süper Lig maçına çıkan teknik direktör üç galibiyet, iki beraberlik ve iki yenilgi aldı. Beşiktaş Pendikspor ve Sivasspor deplasmanlarından mağlup oldu. Bunun dışında Kayserispor deplasmanında 0-0 berabere kalan ekip iç sahada da Adana Demirspor’la 0-0 berabere kalarak iki puan bıraktı. Çıktığı son üç maçın ikisini kazanan Kartal önce Trabzonspor’u iç sahada 2-0 yenerken geçen pazartesi akşamı yine Dolmabahçe’de Konyaspor’u 2-0 mağlup etti.

Beşiktaş’ta söz golcülerin… Konyaspor direnemedi

Fernando Santos’un “İlk 25 dakikada berbat oynadık” diyerek öz eleştiri yaptığı maçtan üç puan çıkarmayı başaran Kara Kartal rakibi Trabzonspor’u takibi sürdürdü. Bordo-mavililerle aynı puanda olan ekibin sezonun geri kalanı için temel amacı üçüncü olmak ve Türkiye Kupası’nda sona kadar gidebilmek. Beşiktaş’ın Santos yönetiminde yaşadığı en büyük değişim savunmada. Pendikspor’dan dört gol yedikten sonra özellikle daha da sıkı şekilde savunma bölgesindeki değişime özen gösteren Santos bilhassa iç saha maçlarında rakamlara yansıyan sonuç almaya başladı. Portekizli göreve geldiğinden bu yana Beşiktaş iç sahada hiç gol yemedi.

Santos göreve gelmeden önceki üç iç saha maçında sırasıyla Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Alanyaspor’dan üçer gol yiyen Bodo/Glimt’e karşı sahasında kalesinde üç gol gören ve Club Brugge’den de 5 gollü mağlubiyet alan Kara Kartal bu gelişim önemli bir gösterge. Ancak takımın hücum hattında Semih Kılıçsoy dışında sarılacağı bir dal kalmadı. Öyle ki Beşiktaş Santos yönetiminde ligde çıktığı hiçbir deplasman maçında gol atamadı. Antalyaspor’u kupada 2-1 yenen takım burada bulduğu goller dışında deplasman golü kaydedemedi.

Beşiktaş basketbolunda Umut Tahir Güneş dönemi bitti

Santos’un Beşiktaş’ında affedilen Vincent Aboubakar geçen Konyaspor maçında 9 Aralık’taki Fenerbahçe maçından sonra ilk defa süre aldı. Semih Kılıçsoy’la Abou’nun deplasmandaki gol hasretine çare olması bekleniyor. Öte yandan Ernest Muçi’nin de dinamizm katarak deplasman maçlarında Beşiktaş’ın ön hattını tehditkâr kılması umuluyor.

Savunma hattındaki değişim göz doldursa da hücum hattında özellikle deplasmandaki kuraklık göze çarpıyor. Fakat ne olursa olsun üçüncülük mücadelesinin son derece çekişmeli geçeceği ligde Beşiktaş’ın 6 numarada El Musrati, stoperde Omar Colley, Joe Worrall, Necip Uysal, Daniel Amartey rotasyonuyla sağlam bir hat oluşturmuş olması önemli. Üstelik kupada Konyaspor’a karşı oynanacak çeyrek final maçı da iç sahada. Ayrıca yarı finale kalınması halinde eşleşmenin rövanş usulüyle oynanacak olması iç sahadaki savunmanın değerini katlıyor. Beşiktaş Santos’la Dolmabahçe’de bir duvar örüyor. Bu da Semih Kılıçsoy faktörü dışında Beşiktaş taraftarının sezonun kalan kısmı için yegâne artı olarak göze çarpıyor.