TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşemediği için isyan eden Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün sonunda muradına erdi. Görüşmeden sonra TFF YouTube kanalından canlı verilen ilk maç Kastamonuspor'un oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. ve 3. Lig maçlarının federasyonun YouTube kanalında canlı yayınlanacağını açıkladı. Test yayınlarının ardından her hafta düzenli olarak TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’den birer maç canlı yayınlanacak. Canlı verilen ilk maç Kastamonuspor 1966 – Sarıyer karşılaşması oldu.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta zirve mücadelesi yapan Kastamonuspor Gazi Stadyumu’nda oynanan maçta Sarıyer’i 1-0 yendi. Isparta 32’ye konuk olan lider Amedspor sahadan 2-0 galip ayrıldı. Iğdır FK ise Denizlispor’a kendi evinde 3-1 kaybetti. Bu sonuçlarla Amerspor 59, Kastamonuspor 58 ve Iğdır FK 55 puanla ilk üç sırayı paylaştı.

 

Canlı verilen Kastamonuspor maçıyla başkan Cengiz Aygün’ün geçen ayki açıklamaları tekrar gündeme geldi. Aygün “Ben bazen hakem hataları oldukça TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye atıyordum. Sağ olsun beni engellemiş. Bizim derdimiz Kastamonuspor’u şampiyon yapmaları değil. Futbolda çirkinliklerin olmamasıdır. Biz hak ediyorsak kazanalım, hak etmiyorsak kazanmayalım” demişti. Cengiz Aygün başkan seçilmesinden yaklaşık 20 gün sonra TFF’yi ziyaret etti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya gelen Cengiz Aygün kendisine hediye edilen A Milli Takım formasını kabul etti. Bu görüşmeden sonra Kastamonuspor önce Denizlispor’u ofsayt tartışması yaşanan bir golle 2-1 yendi. Ardından TFF YouTube kanalından verilen ilk maç kırmızılı-siyahlıların oldu.

TFF yeni sistemi duyurdu: VAR Komiseri

2. Lig Kırmızı Grup’ta Amedspor, Iğdır FK ve Kastamonuspor nefes nefese bir şampiyonluk yarışı yapıyor. Amedspor Yüksek İstişare Kurulu’ndan Nedim Şimşek “Kastamonu Başkanı Sayın Cengiz Aygün 3 Şubat tarihinde TFF Başkanı’nın kendisini engellediğini belirtti. 22 Şubat tarihinde ise TFF Başkanı’nı ziyaret ediyor. Denizlispor maçında Kastamonuspor’un attığı golün ofsayt olduğunu Metin Şentürk bile görürdü. TFF resmi sitesinde canlı yayınladı. Bu durum ne perhiz ne de lahana turşusu gibidir” dedi. Iğdır FK taraftar grubu ise Ova Beyleri ise şu açıklamayı yaptı: Kastamonuspor – Sarıyer maçını canlı olarak yayınlayacağını hayretler içinde öğrendik. Geçen haftalarda TFF Başkanı’nın telefonuna bile cevap vermediğini belirten Kastamonuspor Başkanı TFF Başkanı ile görüşmeye gideceğini dile getirmişti. Geçen hafta Denizlispor müsabakasında son dakikada atarak galip geldikleri ‘açık ofsayt’ golden sonra bu yayın işiyle de Kastamonuspor ve TFF görüşmelerinin meyvesini verdiğini görüyoruz. Gözümüz üstünüzde! Hayret ve dikkatle takip ediyoruz.”

Süper Lig’de 28’inci haftanın VAR kayıtları yayınlandı, Beşiktaş’ın çağrısı karşılıksız kaldı