Kayserispor Kulübü’nü ziyaret eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, yabancı kuralı için 5 senelik planları olduğunu dile getirdi.

Türk futbolundaki en büyük bilinmezlerden biri yabancı kuralının akıbetiydi. Son olarak kuralın aynen bu seneki gibi 8+3 şeklinde devam edeceği duyuruldu.

Mehmet Büyükekşi, Kayserispor Kulübü’nü ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamalarda duruma açıklı getirdi. Büyükekşi, normal şartlarda hayata geçirmek istedikleri 5 senelik planlarının olduğunu açıkladı. TFF Başkanı açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Bizim 5 yıllık planımız vardı ama Kulüpler Birliği ile yaptığımız toplantıda bunun en azından bu yıl deprem yaşadık malum…  İki takımımız çekildi, kasım ayında Dünya Kupası için ara verdik. Arkasından deprem oldu, 3 hafta ara verdik. Süper Lig’de 2 tane toplamda 9 tane takımımız liglerden çekildi. O yüzden %100 verim olamadı. Bir yıl daha aynı şekilde devam etme kararı aldık. 5 yıllık plan için bu sene sonuna kadar bir araya gelip bir sonuca bağlamayı hep birlikte yapacağımız çalışmayla kamuoyuna duyuracağız.”

Yabancı sayısı için karar çıktı! Oyna devam…