Yabancı sayısı için karar çıktı! Oyna devam…

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-24 sezonunda yabancı kuralının aynen devam etmesine karar verdi. Buna göre Süper Lig takımlarının kadrosunda 14, sahada ise 8 yabancı futbolcu olabilecek.

Spor 16 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bu sezonki yabancı kuralı gelecek sezon aynen devam edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), uzun süredir gelecek sezon uygulanacak yabancı kuralını belirlemek için kulüpler ve teknik direktörlerle görüşme halindeydi. Uzun süredir beklenen karar sonunda TFF’nin resmi internet sitesinden duyuruldu. Yapılan açıklamada şöyle denildi: “2023-2024 futbol sezonunda Süper Lig’de kulüpler, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşuluyla, müsabaka isim listesi ve A Takım listesine en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcu yazabileceklerdir.”

TFF, 1. Lig’deki yabancı oyuncu sayısını da değiştirmedi. Buna göre 2023-24 sezonunda kulüpler A Takım listesine 8 yabancı oyuncu yazacak. Bunlardan en fazla 5’i sahada olabilecek.

Spor dünyasından TBMM'ye girenler... Alpay Özalan, Ünal Karaman'a karşıSpor dünyasından TBMM’ye girenler… Alpay Özalan, Ünal Karaman’a karşı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.