Okan Buruk: Prag 3’lü oynuyor, farklı bir deneyim olacak

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk katıldığı ödül töreninde Sparta Prag eşleşmesini değerlendirdi. Buruk, Prag’ın 3’lü savunma sistemiyle oynamasından ötürü farklı bir deneyim yaşayacaklarını anlattı.

Spor 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Okan Buruk'tan Prag değerlendirmesi.

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu’nun on üçüncü kez düzenlediği Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri, sahiplerini buldu. Galatasaray Teknik direktörü Okan Buruk yılın en iyi teknik direktörü ödülüne layık görüldü. Buruk törende açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Sparta Prag eşleşmesini değerlendiren Buruk “Bugünü çok heyecanlı geçirdik. Kim gelecek, 8 tane aday… Bu takımların içerisinden seçiyorsunuz tabii, insan ister istemez seçiyor. İyi takım oldukları için buradalar. Avrupa Ligi’nde gruplarını ikinci tamamladıkları için buradalar. Bu takımlardan biri de Sparta Prag. 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle liginde lider durumda. İç sahada maç kaybetmiyorlar. Bir takım oyunu ortaya koyuyorlar. 3’lü savunma oynuyorlar. Biz grupta hep 4’lü oynayan takımlara karşı oynadık. Türkiye’de de çok fazla 3’lü oynayan takım yok, o yüzden bizim için yeni bir deneyim olacak.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi belli olduGalatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki rakibi belli oldu

Transfer dönemi hakkında da mesaj veren deneyimli isim “Sparta Prag iç sahada kaybetmeyen, takım oyunu oynayan bir ekip. Bu turu geçebilecek güce sahibiz, konsantre olmalıyız. Devre arasında kadromuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kim gidecek, kim kalacak burada kadroda değişimleri olabilir. Şu an aldığımız bir karar yok. Avrupa’da tekrar kupa kazanma hayalimiz var.” sözlerini söyledi.

Geçen sezon yaşadıkları şampiyonluk sayesinde takımındaki herkesin bu ödülü hak ettiğini belirten Buruk, geçen hafta Ankara’da yaşanan olayla ilgili “Geçen hafta biliyorsunuz üzücü bir olay yaşandı. Buradan Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah futbol daha dikkatli olunan ve saygının daha yüksek olduğu bir oyun olur. Oyuncularıma verdikleri mücadeleden ve kazandığımız şampiyonluktan ötürü teşekkür ediyorum. Diğer antrenörlerin de bu ödüle layık olduğunu hatırlatmak isterim.” şeklinde görüş belirtti.

Burak Elmas: Galatasaray çok bozulduBurak Elmas: Galatasaray çok bozuldu

Törende dağıtılan ödüller:

  • En iyi takım: Galatasaray
  • En iyi futbolcu: Mauro Icardi
  • En iyi antrenör: Okan Buruk
  • En iyi çıkış yapan takım: Adana Demirspor
  • En iyi basketbolcu: Alperen Şengün
  • En iyi voleybolcu: Melissa Vargas

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.