Fenerbahçeli Volkan Demirel gibi… Kahramandı, hedef oldu

Galatasaray'da 13. sezonunu geçiren Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, son haftalarda yaptığı hatalarla tepki çekiyor. Beşiktaş maçında verdiği pasla gol yenmesine neden olan Muslera'nın kaderi Fenerbahçe efsanesi Volkan Demirel gibi mi olacak? Kalan 5 hafta gösterecek.

Spor 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray'da kaybedilen puanların sorumlularından olarak gösterilen Muslera yoğun eleştiri altında...

5 lig şampiyonluğu, 5 Süper Kupa, 4 Türkiye Kupası… Dile kolay, 12 sezonda 14 kupa, sayısız kurtarış, gol yenmede geçen maçlar, Avrupa sahnesinde destanlar. Galatasaray’ın vazgeçilmez ismi Fernando Muslera, 13. sezonunun sonunda eleştiri oklarının hedefi halinde.

Çölde vaha

Fernando Muslera 2010-11 sezonu başında Galatasaray tarafından transfer edildiğinde henüz 25 yaşındaydı. Bir kaleci için son derece genç bir yaşta takıma katılan Muslera’nın uzun süre Galatasaray kalesini koruması bekleniyordu. Cim Bom, Leo Franco, Morgan De Santics, Robinson Zapata gibi denemeleri yeni aşmış ancak Faryd Mondragon sonrası sürekli kalecisini bir türlü bulamamıştı. İşte Muslera, bu sorunu yaşayan sarı-kırmızılılar için çölde vahaydı.

Galatasaray’ın uzun yıllar devam eden kaleci sorununa çare oldu.

Galatasaray’la zirveye

Cim Bom’la daha ilk senesinde şampiyon olan Muslera, fazlasıyla beğeni toplayan performansına ikinci sezonunda da devam etti. Uruguaylı, Bleacher Report’un Mart 2012’de hazırladığı dünyanın en iyi kalecileri listesine 7. sıradan giriş yaptı.

Yıldızlar gelir gider, Muslera kalır

Takımıyla beraber sayısız başarıya imza atan oyuncu toplam 14 kupa kaldırırken kadro sürekli değişime uğradı. Bu süreçte birçok yıldız oyuncunun gelip gittiği Galatasaray’da baki kalan tek süper yıldız Muslera oldu. Didier Drogba, Wesley Sneijder, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli gibi yıldız isimlerle forma giyen Muslera, bu isimlerin ayrılırken artlarından baktı ve sarı-kırmızı çatı altında eldiven takmaya devam etti.

‘Neşeli günler’ yerini ‘Buruk’ acıya mı bırakacak?‘Neşeli günler’ yerini ‘Buruk’ acıya mı bırakacak?

Yedeği olmadı

Fernando Muslera’nın 13 sezonluk Galatasaray kariyerinde hiçbir zaman güven veren bir yedeği olmadı. Galatasaray ve taraftar ona o kadar bel bağlıyordu ki en ufak bir sakatlık dahi Galatasaray’ın başına büyük işler açabilirdi. Öyle ki 2020-21 sezonu itibarıyla zaman zaman sakatlanan Muslera’nın bu durumu can sıkmaya başladı. Geçen sezon Inaki Pena’yı transfer eden ve Muslera’nın sakatlık sürecini bu kaleciyle atlatan sarı-kırmızılılar an itibarıyla Okan Kocuk’la yoluna devam ediyor.

Fernando Muslera ve yedeği Okan Kocuk.

36 yaşına geldi

Her ne kadar şaşaalı bir kariyeriniz olsa, ne kadar büyük oyuncularla çalışmış olsanız ve ne kadar büyük bir camianın dev başarılarının altında imzanız olsa da profesyonel sporun acımasız yanlarından biri yaşlılığın getirdiği bazı yorgunlukların olumsuz etkileri oluyor.

Galatasaray, oynadığı son 5 resmi maçta kalesinde 10 gol gördü. Sezon boyunca savunma kalitesiyle liderliğini pekiştiren, hücum hattında yetenekli ayaklarıyla sonuca giden Cim Bom, son iki haftada yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışında yara aldı. Bu puan kayıplarında 36 yaşındaki Muslera’nın hatalarının da büyük etkisi vardı.

Tecrübeli isim 3-3 biten Karagümrük maçında konuk ekibin ikinci golünde pas hatası yaptı. Beşiktaş derbisinde ise attığı tembel pas, Kartal’ın 2-1 öne geçtiği ve oyun hakimiyetini skora yansıttığı gole yol açtı.

Bu hataların üzerine elbet Muslera’ya eleştiriler arttı. Hatta kalenin Okan Kocuk’a emanet edilmesi gerektiğine dair  yorumlar yapıldı. Hatta geçtiğimiz hafta bazı sosyal medya hesapları Okan’ın İstanbulspor maçındaki 3 puanı getiren kurtarışını hatırlattı ve Fenerbahçe’nin yaşadığı puan kaybına dahi vurguladı. Bunun üzerine Muslera’nın düşüşünün Beşiktaş gibi büyük bir maçta devam etmesi tepkilerin artmasına neden oldu. Her ne kadar son dönemdeki Gomis krizinin çözülmesine kadar birçok farklı alanda Galatasaray’a katkı sağlıyor olsa da kaptan Muslera’nın yaşadığı düşüşün tabelaya olumsuz etki ettiği gerçek.

Hatırla Beşiktaş!Hatırla Beşiktaş!

Volkan Demirel gibi..

Fenerbahçe efsanesi Volkan Demirel de son sezonlarında yaptığı hatalar nedeniyle fazlasıyla eleştiri almıştı. Kalecinin Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna mal olduğunu düşünenler dahi vardı. Muslera için de aynı durum söz konusu.  Okan Buruk’un bu aşamada ondan vazgeçmeyeceği kesin. 5 hafta sonra Muslera, eski formuna dönüp Galatasaray’ı şampiyon yaparsa krallığını sürdürecek. Hatalar devam ederse gelecek sezonun kalecisi için tartışmalar başlayacak.

Galatasaray, son dönemeçte kalesinde tecrübeye ihtiyaç duyacak…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.