Galatasaray fırsat tepti… Son maça kaldı

Galatasaray, Bayern Münih'e iki maç üst üste kaybederek büyüt fırsat kaçırdı. Sarı kırmızılılar'ın Şampiyonlar Ligi'nde devam edip etmeyeceği Kopenhag deplasmanında belli olacak.

Spor 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın kaderi son iki maçta belli olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda Bayern Münih’e deplasmanda 2-1 mağlup olan Galatasaray, dört puanla üçüncü sırada kaldı. Alman ekibi ise 12 puanla zirvede yer aldı ve gruptan lider çıkmayı garantiledi. Kopenhag dört puanla ikinci sıraya çıkarken Manchester United üç puan da kaldı.

Son iki haftaya girilirken sarı kırmızılıların önünde Şampiyonlar Ligi’ne devam etmekten Avrupa defterini kapatkaya kadar birçok ihtimal bulunuyor. Grubu 3. sırada bitirecek takım da yoluna UEFA Avrupa Ligi’nden devam edecek.

Alman basını: Cesur Galatasaray kafa tutsa da Kane'i durduramadıAlman basını: Cesur Galatasaray kafa tutsa da Kane’i durduramadı

İşte ihtimaller…

Galatasaray, kalan maçlarını Manchester United ile sahasında ve son maçını da Kopenhag ile deplasmanda oynayacak. Sarı-Kırmızılı takım, bu iki maçı kazandığı takdirde rakiplerinin aldığı sonuçlara bakmaksızın adını bir üst tura yazdıracak.

Galatasaray beşinci hafta maçlarında Manchester United’ı yenerse Kopenahg ise Bayern Münih’e kaybederse bile gruptan çıkmayı garantilemiyor. Sarı kırmızılılar İstanbul’da berabere kaldığı Kopenhag’dan puan almak zorunda olacak. Danimarka takımı galip gelirse ilk maç İstanbul’da berabere bittiği için ikili averajda üstte olacak.

Münih'teki Ali Sami Yen'de Galatasaray'a yazık olduMünih’teki Ali Sami Yen’de Galatasaray’a yazık oldu

Gruptan çıkan Bayern Münih, bir sonraki maçını Kopenhag ile deplasmanda oynayacak. Danimarka ekibi yenilirse ve temsilcimiz Galatasaray da sahasında Manchester United’ı mağlup ederse Aslan’a Kopenhag deplasmanında 1 puan yetecek.

Galatasaray’ın Manchester United’a yenilmesi durumunda ise sarı-kırmızılı takım yine Kopenhag’ı devirmek ve İngiliz takımının Münih karşısında kaybını beklemek zorunda kalacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.