Özbek: Aklımızla alay edilmesin; Koç: Canlı yayına çıkalım

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, MHK Başkanı ve TFF ile ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi hedef aldı. Özbek, 'Adaleti size ve sinsi oyunlarınıza rağmen getireceğiz' dedi. Fenerbahçe'deyse Başkan Ali Koç, Özbek'i canlı yayına davet etti.

Spor 22 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, son dönemlerde yaşananlar hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Galatasaray ve MHK Başkanı Lale Orta arasındaki kriz büyüyerek devam ediyor.

Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, Lale Orta’nın yayıncı kuruluşu aramasına TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu’nun sessiz kalmasına tepki gösterirken, Fenerbahçe’yi de eleştirdi.

“Geldiğimiz noktada MHK Başkanı Lale Orta, başında bulunduğu kurumun görev tanımının dışına çıkarak hakem yorumcularına baskı yaptı” diyen Özbek’in konuşmasından satır başları şöyle:

“MHK’nin görev ve yetkileri talimatlarla bellidir. Görev ve yetkisi arasında yayıncı kuruluşa ya da herhangi bir basın kuruluşuna müdahale etme yoktur. Burada MHK Başkanı istediği gibi karar veriyor, istediği görüntüleri istediği kadar ekrana getiriyor. Hukukta şu söylem vardır, bir kişi hem savcı hem de hakim olamaz. Burada MHK Başkanı hem savcılığa hem de hakimliğe, adalet dağıtan kişi rolüne soyunmuştur. Bunu kabul etmiyoruz.”

“Sayın Lale Orta’nın müdahale ettiği programda görevli bir arkadaşımız istifa etmiş. Lale Orta televizyondaki konuşmasında bu arkadaşın EYT’den istifa ettiğini açıklamış. Birilerinin aklıyla alay etmek istediğiniz zaman bu tip örnekler verirsiniz. Bu arkadaşın istifasıyla, televizyonda yaptığı yorum aynı saate denk gelmiş. Kimse bizim aklımızla alay etmeye kalkmasın.”

MHK Başkanı Orta, Trio’ya kızdı, VAR kaydı sızdı! Galatasaray açıklama bekliyor

‘Sahada kazanacak kulüp devre arasında neden açıklama yapar?’

Dursun Özbek, Fenerbahçe-Alanyaspor maçınının devre arasında Sarı-Lacivertlilerin açıklama yapması hakkında da konuştu:

“Sahada maç oynanıyor, devre arasında açıklama yapılıyor. Maçı sahada kazanacağını iddia eden bir kulüp, devre arasında neden açıklama yapar. Önünüzde 45 dakika var. Federasyona, hakemlere baskı yapmak ve kırmızı kartı unutturmak için bunu yapıyorlar. ‘Bizi sistem dışına itiyorlar’ diye devamlı mağdur edebiyatı yapılıyor. Amaç belli, kendi lehlerine yapılan hataların üstünü kapatmak.”

“Avrupa Ligi’nde maç bitiyor, hocaları (Jorge Jesus) uluslararası basının önünde Türk futbolunun değerini iki paralık etmek için demeç veriyor. Hep beraber Türk futbolunun marka değerini yukarıya çekmek için çabaladığımız bir dönemde böyle mi olur? Galatasaray taraftarının gücünü, bu takımın kapasitesini hafife aldıkları için ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu yüzden rekabetin seviyesini aşağıya indirmeye çalışıyorlar.”

‘İftiralarla, rekabeti aşağıya çekmek istiyorsunuz’

“Herkes şunu bilsin. Biz sizinle bu kadar düşük seviyede rekabet etmek istemiyoruz. İftiralarla, ayak oyunlarla rekabeti aşağıya çekmek istiyorsunuz. İnsanları manipüle etmekten vazgeçin. Buradan bir kez daha söylüyorum, ne yaparsanız yapın, biz kazanacağız ve sahada kazanacağız. Adaleti size ve sinsi oyunlarınıza rağmen getireceğiz.”

Koç’tan, Galatasaray Başkanı Özbek’e: Vakit kaybetmeden canlı yayına çıkalım

Özbek’in hedef aldığı Fenerbahçe’de, Başkan Ali Koç açıklamalara cevap verdi. Sarı-Lacivertli kulübün başkanı Koç, “Sayın Dursun Aydın Özbek’e aynı çağrıyı üçüncü kez tekrarlıyorum, Cesaretiniz varsa tüm bu algı, manipülasyon ve attığınız iftiralarınızı konuşmak için sizi istediğiniz mecrada hiç vakit kaybetmeden yüz yüze canlı yayına davet ediyorum” dedi.

 

Fenerbahçe’nin sosyal medya hesabından yapılan bir diğer açıklamada da “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türk futbolunun geleceği adına endişe ediyor, sezonun sorusunu soruyor, son kararınızı merak ediyoruz: Lige devam ediyor muyuz etmiyor muyuz?” denilmişti.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.