Sporda çarşamba gününün gündemi yoğun. Futboldan yüzmeye ve diğer spor branşlarına birçok gelişme yaşanıyor. İşte yaşanan gelişmeler

Çarşamba günü sporda birçok gelişme yaşanıyor. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turundaki rakibi Lille’in teknik direktörü Bruno Genesio sarı lacivertliler hakkında açıklama yaptı. Trabzonspor ve Başakşehir Avrupa’da rövanş maçlarına çıkıyor. Sivasspor Teknik direktörü gözde futbolcuları Ray Manaj transferi için konuştu. Beşiktaş’ta Serkan Emrecan Terzi sakatlandı. Murat Öz ve Yasemin Altıntaş aynı anda Manş Denizi’ne geçmeyi başardı. İşte çarşambanın gündemi…

Beşiktaş ve Galatasaray’a müjde: Mavi kart geri döndü

İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin TFF’de göreve gelmesinin ardından aldığı ilk aksiyon yabancı sınırını 14’e yükseltmek olmuştu. Yeni açıklanan ‘Süper Lig Futbolcu Uygunluğu’ talimatnamesinde Kerem Demirbay ve Bahtiyar Zaydutinov gibi oyuncuların yararlandığı mavi kart uygulamasına yer verilmemişti. Bu gelişmenin ardından iki oyuncunun da yabancı oyuncu olarak sayılmaya başlayacağına dair iddialar ortaya atılmıştı. TFF talimatnamede güncellemeye gitti. Eklenen yeni madde sonrası mavi kart uygulaması geri döndü ve iki oyuncunun da Türk statüsünde oynamaya devam edeceği kesinleşti.

Bruno Genesio’dan Fenerbahçe yorumu

Fenerbahçe Lugano’yu iki maçta da yenerek Şümpiyonlar Ligi üçüncü eleme turuna çıktı. Bu turda rakipse Franso’nın Lille takımı oldu. Lille’i çalıştıran Bruno Genesio UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Fenerbahçe eşleşmesini değerlendirdi. Genesio “Ön eleme turlarında maçlar her zaman zorlu geçiyor. Fenerbahçe veya Lugano fark etmeksizin rakibin kim olduğu çok önem taşımıyor. Fenerbahçe de biraz zorlanmış; önce geri düşmüşler, sonra geri dönmüşler” dedi.

Turu geçmek için yeterli kaliteye sahip olduklarını vurgulayan Bruno Genesio şunları söyledi: “Bu maçlarda fark çok az oluyor ve her şeyi detaylar belirliyor. Bu nedenle her iki maçta da yüksek konsantrasyonla sahaya çıkıp şansımızı sonuna kadar zorlamalıyız. Yeterli kaliteye sahibiz, iki maç için de takımıma güvenim tam.”

Ali Koç’tan Ekrem İmamoğlu’na ziyaret

Ali Koç, Ekrem İmamoğlu’na Fenerbahçe forması hediye etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, yeni dönem ziyaretleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile makamında bir araya geldi. Ziyaretin ardından Ali Koç, üzerinde isminin yazılı olduğu Fenerbahçe formasını İmamoğlu’na hediye etti. Olimpiyatlar hakkında konuşan ve Fenerbahçe’ye Şampiyonlar Ligi yolunda başarılar dileyen Ekrem İmamoğlu şunları söyledi: “Her zaman söylüyorum, İstanbul’umuzun çok kıymetli markası Fenerbahçe Kulübümüzle İstanbulluların evinde buluşmak benim için büyük bir mutluluk. Olimpiyatlara en fazla sporcu gönderen Fenerbahçe Spor Kulübü ile en fazla sporcu gönderen ikinci kulüp İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü. Doğal olarak olimpiyatları konuştuk. Elbette Fenerbahçe Spor Kulübü’nün daha güçlü bir geleceğe kavuşması için de Büyükşehir Belediyesi kulübe dair ne yapabilir, iş birliği nasıl güçlendirilebilir konularına girdik ve çok verimli sohbet oldu.  Fenerbahçe’nin bir üst tura çıktığı Şampiyonlar Ligi maçından sonraki sabah ilk buluşmayı Fenerbahçe’yle yapmak da umarım uğurlu gelir. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalma aşamasındaki maçlarında hakkını verecek ve kazanacaktır diye umut ediyoruz. Özellikle bu sene yurt dışında sık sık Şampiyonlar Ligi maçlarına gitmek istiyorum. Artık belediye başkanları dostlarımız var. Onlarla buluşma anında biraz keyfimi, gururumu arttırmak isterim. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bu sene Şampiyonlar Ligi mücadelesinde en güçlü şekilde olmasını istiyorum. Güçlü bir yönetim, güçlü bir kadro, güçlü bir başkan. Yolları açık olsun.”

Ali Koç ise, “Başkanımızın spora özel bir ilgisi var. Her zaman da şunu söyler, ‘İstanbul’un en büyük markası üç büyük kulüp’ der. Bu hassasiyette olan birinin zaten kulüplere yaklaşımını tahmin edebilirsiniz. Biz hem bugüne kadar bizlere uzattığı destek, dostluk, yeri geldiğinde yardım eli için hem de bundan sonrakiler için teşekkür etmek isterim. 2036 planlarını konuştuk. Temaslar, ilişkiler, neler hedeflendiği…Evet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin olimpiyat kafilemize büyük katkısı oldu. Başkanımın dediği gibi bir ve iki numara kulüpler bizleriz. İnşallah ileride güç birliği yaparak bayrağı en yüksekte dalgalandıracak sporcuları hep beraber yetiştiririz. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Maçlarımızda sizleri ağırlamayı bekliyoruz” dedi.

Beşiktaş’ta Serkan Emrecan Terzi sakatlandı

Beşiktaş 20 yaşındaki futbolcu Serkan Emrecan Terzi’nin sakatlandığını duyurdu. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada Sakaryaspor ile oynanan hazırlık maçının 9. dakikasında oyundan çıkmak zorunda kalan Serkan Emrecan Terzi’nin sağlık durumuna ilişkin şöyle dendi: “Serkan Emrecan Terzi’nin Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde yapılan MR görüntülemesinde sol diz dış arka köşe kapsüler yapılarında gerilme ve kanama tespit edilmiştir. Serkan Emrecan Terzi’nin tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır.”

Beşiktaş’ta sekiz futbolcuya veda

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nda sekiz oyuncuyla yollar ayrıldı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Esra Manya, Vivian Ikechukwu, Opa Clement, Sofia Alvarez, Sema Polat, Maryam Yektaie, Sara Pusztai ve Şevval Dursun ile yolların ayrıldığı belirtilerek oyunculara verdikleri katkı için teşekkür edildi. Beşiktaş, geçen sezon Kadın Futbol Süper Ligi’ni 4. sırada tamamladı.

Trabzonspor tur için Akyazı’da sahada

Trabzonspor ilk maçta Ruzomberok’u deplasmanda 2-0 yendi.

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda deplasmanda 2-0 kazandığı maçın rövanşında Slovakya’nın Ruzomberok takımını konuk edecek. Akyazı’da saat 20.30’da başlayacak müsabakayı Sırbistan’dan Nenad Minakovic yönetecek. Minakovic’in yardımcılıklarını Nikola Borovic ve Bosko Bozovic yapacak. Galibiyet ve beraberlikte adını üst tura yazdıracak Trabzonspor’un iki farklı mağlubiyeti durumunda ise karşılaşma uzatmalara gidecek. Bordo mavililer müsabakayı üç ve daha farklı skorla kaybederse turu Ruzomberok geçecek. Trabzonspor’da yeni transfer Stefan Savic ilk maç öncesi UEFA’ya bildirilmediğinden karşılaşmada forma giyemeyecek. Bugün 61’inci yaşını kutlayan Abdullah Avcı takımının başında tur için kulübede yerini alacak.

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanşında Slovakya ekibi Ruzomberok’u konuk edecek.

Başakşehir San Marino’da sahnede

Başakşehir UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu rövanş maçında San Marino’nun La Fiorita takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek. San Marino Stadı’nda oynanacak maç 21.45’te başlayacak. Müsabakayı İsveç Futbol Federasyonundan Granit Maqedonci yönetecek. Maqedonci’nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Robin Wilde ile Simon Kristensson yapacak.

İstanbul’da iki takım arasında oynanan ilk mücadeleyi 6-1 kazanan Başakşehir rövanş karşılaşmasına önemli avantajla çıkacak.​​​​​​​ Başakşehir turu geçmesi durumunda 3. eleme turunda Iberia Tiflis (Gürcistan)-Partizani (Arnavutluk) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Iberia Tiflis ile Partizani arasında Gürcistan’da oynanan ilk maçı Tiflis ekibi 2-0 kazandı. Organizasyonda 3. eleme turu ilk maçları 8 Ağustos’ta, rövanş müsabakaları ise 15 Ağustos’ta oynanacak.

İlk defa iki Türk sporcu aynı anda Manş Denizi’ni geçti

42 yaşındaki Murat Öz ve 38 yaşındaki Yasemin Altıntaş dünyanın en eski ve en zorlu parkurlarından Manş Denizini yüzerek geçtiler. 7 Okyanus ‘Seven Ocean’ ve üçlü taç olarak bilinen ‘Triple Crown’ın içinde olduğu ve yarışların Everest’i olarak bilinen Manş Denizini birlikte geçen Murat Öz ve Yasemin Altıntaş dünya tarihinde ilk defa iki Türk sporcu olarak aynı anda bu zorlu parkuru tamamladı. İki Türk yüzücü 28 Temmuz sabaha karşı suya girdi. İngiltere’den başlayan parkur Fransa’da Cap Gris Nez bölgesinde sona erdi. Murat Öz 17 saat 55 dakikada 70 km yüzerek Manş Denizi’ni iki kere geçen dördüncü Türk sporcu oldu. Yasemin Altıntaş ise Manş Denizi’ni 14 saat 35 dakikada ve 59 km yüzerek geçti ve ‘Triple Crown’ tacının da sahibi oldu.

Manaj’a gelen teklifler Bülent Uygun’u tatmin etmedi

Sivasspor, Rey Manaj için gelen tekliflerden memnun değil.

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor’un Teknik Direktörü Bülent Uygun golcü oyuncu Rey Manaj’ın bonservis bedeli için teklif edilen 6-7 milyon euronun beklentilerini karşılamadığını söyledi. Uygun konu hakkında şu sözleri sarf etti:

“İsteyen 3-4 takım var. Bu takımlardan ekonomik anlamda istediğimiz katkıyı almazsa yönetimimiz bırakmak istemiyor. Rey Manaj’a özel antrenmanlarını yaptırıyoruz. Rey Manaj, Sivas ile bütünleşti. 3-4 takımdan teklif var ama bizim istediğimiz seviyede değil. Ekonomik anlamda o paralara dönüp bakmıyoruz. 6-7 milyon eurolar teklif ediliyor, kabul etmiyoruz. Zaten bir haftası var ve bir hafta sonra bireysel antrenmanlardan çıkıp ekibimize dahil olacak.”

A Millilerden sonra genç milliler de Fransa’ya farklı mağlup

A Milli Basketbol Takımı’nın Fransa’dan 50 sayı fark yediği maçın üzerinden yaklaşık bir ay geçmişken FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye, son 16 turu maçında Fransa’yla karşılaştı. Finlandiya’nın Tampere şehrinde düzenlenen organizasyonda milli takım ilk yarısını 43-20 geride kapattığı maçtan 92-58 yenik ayrıldı. Ay-yıldızlılar klasman maçında İspanya’yla karşılaşacak.

Fenerbahçe ve Türkiye için bir golden fazlası