Valerien Ismael döneminde küstürülen Cenk Tosun, Şenol Güneş'in gelmesiyle adeta küllerinden doğdu. 17 maçta 14 gol atan futbolcu ikinci baharını yaşıyor.

Cenk Tosun, sezon başında Beşiktaş’a döndüğünde beklediği senaryo bu değildi. Tamam gençken Mario Gomez, Vincent Aboubakar gibi isimlerin arkasında kalmıştı ama kendini ispat edip Beşiktaş’a 20 milyon euro’nun üzerinde kazandırıp Premier Lig’e gitmişti. Hollandalı Wout Weghorst’un arkasında beklemesi bir yana Valerien Ismael’in kendine tutumundan da mutsuzdu. İlk yarıda Karagümrük maçının duraklama anlarında 1 dakikalığına oyuna sokulunca adeta dünyası başına yıkıldı. Bir söyleşide bu durumu “Valerien Ismael ile çok çalışıyordum, konuştum forma giymek istiyorum dedim ama hocanın kararıydı. Ismael’in beni 1 dakikalığına oyuna sokmasına çok öfkelenmiştim” diyerek durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getiriyordu.

Uğur Vardan derbiyi yazdı: Englishman in Kadıköy!

Cenk Tosun’un Beşiktaş ile yaşadığı iki şampiyonluk sonrası Everton macerası sakatlıklar nedeniyle istediği gibi gitmedi. 2020-21 sezonunda kiralık olarak Beşiktaş’a döndü ancak Erzurum deplasmanında yaşadığı şanssız sakatlıkla sezonu kapattı. Kara Kartal, o sezonun sonunda Sergen Yalçın yönetiminde şampiyonluğa uzanırken Cenk de kariyerindeki başarılara bir yenisini ekledi. Sezon başında Everton ile sözleşmesi bittikten sonra tercihini eski göz ağrısı Beşiktaş’tan yana kullandı. Cenk Tosun bu tercihten pişman olmuş gibiydi ta ki onu Premier Lig seviyesine çıkaran hocası Şenol Güneş tekrar Beşiktaş’ın başına geçene kadar.

Cenk Tosun Beşiktaş formasıyla ilk kez Fenerbahçe ağlarını havalandırmayı 4-2’lik maçta başardı.

17 maçta 14 gol

Yeni dönemin ilk maçına 11’de başlayan Cenk, Beşiktaş’ın Ümraniyespor’u 5-2 mağlup ettiği karşılaşmayı 2 gol ve 1 asistle tamamlayarak yeni hocasına mesaj veriyordu. Söz konusu mesaj, Şenol Güneş tarafından alındı. Öyle ki Cenk, geçtiğimiz pazar akşamı oynanan Fenerbahçe maçına kadar süre aldığı tüm Süper Lig maçlarına 11’de başladı ve çoğu maça kaptan olarak çıktı.

10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy’de Cenk yaptı! Fenerbahçe büyük yara aldı

Tosun Paşa, Şenol Güneş’in tekrar Beşiktaş’ın başına geçtiği günden bu yana 17 maçta 14 gol attı ve 3 asist yaptı. Cenk bu gollerden son ikisini Fenerbahçe ağlarına göndererek, takımının Kadıköy’de aldığı görkemli galibiyette fitili ateşleyen isimlerden biri oldu. Ayrıca Cenk, bu gollerle beraber kariyerinde ilk defa Beşiktaş formasıyla bir Fenerbahçe ağları sarsma sevinci yaşadı. Cenk Tosun, Şenol Güneş yönetiminde ikinci baharını yaşarken kazanan Beşiktaş oldu. Ligde art arda aldığı galibiyetler Fenerbahçe derbisiyle taçlandı.