10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy’de Cenk yaptı! Fenerbahçe büyük yara aldı

Fenerbahçe, Kadıköy'de 10 kişilik Beşiktaş'a 4-2 yenilerek zirve yarışında büyük yara aldı. Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Redmond yıldızlaştı. Maç sonunda Ali Koç'a yoğun protesto vardı.

Spor 3 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi golleriyle pozisyonlarıyla hakem kararlarıyla unutulmaz bir maç oldu.

Derbiler hakikaten tahmin edilemez. İkinci yarının hemen başında 51. dakikada Fenerbahçe 1-0 öndeyken Valencia’yı ceza alanında düşüren Welinton ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Valencia topun başına geldiğinde topu ağlara yollasa maç 2-0’a gelecek ve maçta başka bir senaryo olacaktı. Top direğe çarpıp dışarı giderken maçın kaderi orada değişti.

Cenk Tosun Beşiktaş formasıyla ilk kez Fenerbahçe’ye gol attı.

Cenk Tosun’dan ilk goller Şenol Güneş’ten ilk galibiyet

10 kişi kalan Kartal’da Şenol Güneş’in devre arasında yaptığı Ghezzal – Redmond değişikliğinin maça bu kadar etki edeceğini bilmek imkansızdı. Ama bu değişiklik Şenol Güneş’e Kadıköy’de ilk kez Fenerbahçe galibiyetini getiren anahtar oldu. 58.’de Redmond önce sağdan gitti ortaladı Cenk Tosun kafayla Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe’ye ilk golünü attı. Cenk Tosun Fenerbahçe’ye ikinci golü atmak için çok beklemedi. 4 dakika sonra Redmond, bu kez ortadan gitti. Soldan kaçan Cenk Tosun’u gördü. Cenk Tosun, karşı karşıya kaldığı kaleci Altay’ı bir kez daha mağlup etmeyi başardı.

İkinci yarıda oyuna giren Redmond, 3 asist yaptı ve 1 gol attı.

Sahada Redmond şov

Fenerbahçe, bir türlü Beşiktaş’ın İngiliz oyuncusu Redmond’u durduramadı. 75’te orta alanda aldığı topu süren Redmond, ceza alanı dışından harika bir vuruşlar farkı ikiye çıkardı. İngiliz futbolcu bu kadarla kalmadı. 90+1’de bu kez Vincent Abuoubakar’a asist yaptı. O da skoru 4-1’e getiren golü attı. Beşiktaş kalecisi Mert Günok da kurtarışlarıyla Fenerbahçe’ye şans tanımayarak galibiyette önemli bir pay sahibi oldu.

Fenerbahçe taraftarı 3-1’den sonra yönetimi istifaya çağırdı.

Taraftardan Beşiktaş’a alkış Fenerbahçe’ye protesto

Fenerbahçe taraftarı, farkın artmasından sonra Ali Koç ve yönetime istifa çağrısında bulundu. Beşiktaşlı oyuncular alkışlanırken Fenerbahçeliler tepki gördü. Uzatma dakikalarında skoru 4-2’ye getiren İrfan Can Kahveci’de protestolardan nasibini aldı.

Arda Güler kariyerinde ilk kez bir derbiye ilk 11’de çıktı.

Arda Güler ve penaltı konuşulacaktı

Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki oyunu olmasa muhtemelen konuşulacak olan Arda Güler ve Fenerbahçe’nin 41. dakikada kazandığı penaltıyla hakem Halil Umut Meler olacaktı. Sarı lacivertlilerin genç yıldızı ilk kez bir derbi maçına 11 başlarken çok iyi bir oyun ortaya koydu. Çalımları ve paslarıyla dikkat çekti. 41’de ceza alanı içinde yaptığı çalımlarla giderken Onur Bulut ile girdiği mücadele sonucu yerde kaldı. Penaltıyı gole çeviren Valencia, Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Beşiktaş yönetimi de son zamanlardaki modaya uyarak devre arasında sosyal medyasından hakemi eleştiren bir mesaj yayınlandı.

Yönetici Emre Kocadağ, maç sonu yaptığı açıklamada “Beşiktaş’a yapılmak istenen operasyonu sahada bizler takım olarak geri çevirdik” dedi.

Tayyip Taha sakatlandı, Cenk Tosun galibiyeti ona armağan etti

Maç sonunda Beşiktaş tarafından büyük coşku vardı. Siyah beyazlılarda keyif kaçıran tek gelişme maçın başında sakatlanan Tayyip Taha’dan geldi. Çapraz bağları kopan ve hastaneye kaldırılan futbolcu sezonu kapadı. Maç sonu açıklama yapan Cenk Tosun, “Redmond’a teşekkür etmek istiyorum, iki golümde de asisti o yaptı. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Mert’e de çok teşekkür etmek istiyorum, çok iyi bir maç çıkardı” derken galibiyeti Tayyip Taha’ya armağan ettiğini söyledi. Maçın yıldızı Redmond da şöyle konuştu: “Takımı tebrik ediyorum. Bugün çok odaklıydık. Aleyhimize çalınan penaltı ve kırmızı kartı da göz önünde bulundurursak dağılmadık. İkinci yarıdaki oyunla da galibiyeti hak ettik.”

Şenol Güneş, ikinci yarıda yaptığı Redmond değişikliğiyle maça damga vurdu.

Şenol Güneş: Oyuncularım duruş sergiledi

Kariyerinde Kadıköy’de ilk kez 3 puan sevinci yaşayan Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş maçı şöyle değerlendirdi: “Oyuncularım, sonuç ne olursa olsun pes etmeden kendi oyunlarını oynamaya çalıştı. Bu da sahaya yansıdı. Tabii şans da yardım ediyor bazen. 2-0 da olabilirdi. Bütün oyuncularımızı tebrik ediyorum. İyi bir duruş sergilediler. Başarı için bir duruş sergilemek lazım. Beşiktaş bugün o duruşu sergiledi. Bugün oyunun da sahibi Beşiktaş. Başrolü de Beşiktaş.”

Valencia, ilk penaltıyı gole çevirdi ama kaçırdığı ikinci penaltı maçın dönüm noktası oldu.

“Aldığımız sonuç utanç verici”

Fenerbahçe ise maçtan sonra tam anlamıyla yıkım vardı. Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’a da Kadıköy’de farklı yenilen sarı lacivertliler bu yıl hiçbir büyük maçı kazanamama serisini sürdürdü. Jesus’un cezası nedeniyle takımı Joao De Deus yönetirken Mert Hakan Yandaş gördüğü sarı kartla Karagümrük maçında cezalı duruma düştü. Enner Valencia, maç sonu yaptığı açıklamada “İnanıyorum ki kaçan penaltıdan sonra konsantrasyonu kaybettik. Ne oldu bilmiyorum. İstediğimiz sonucu alamadık. İşler bizim için daha zor. Ama sonuna kadar savaşmak zorundayız” dedi. Bright Osayi-Samuel şunları söyledi: “Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Aldığımız sonuç utanç verici. Maçı iyi başladık. Kaçırdığımız penaltından sonra konsantrasyonu kaybettik.”

Teknik sorumlu Joao De Deus ise “Maçın çok önemli bir anı vardı. Kaçırdığımız penaltıdan sonra takım konsantrasyonu kaybetti. Rakip de girdiği pozisyonlar iyi değerlendirdi. O ana kadar takımımız maçı kontrol ediyordu” dedi.

Fenerbahçe’den 7 taraftara ömür boyu men

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.