Filenin Efeleri, Avrupa Altın Ligi grup aşaması 5. maçında Portekiz’i 3-1 mağlup etti. Türkiye, bu sonuçla beraber üst üste 5. kez dörtlü finalde mücadele etme hakkı kazandı.

Voleybolda Avrupa Altın Lig heyecanı Ankara’da devam etti. Filenin Efeleri, deplasmanda 3-2 yendiği Portekiz’i ağırladı.

Maça iyi başlayan taraf Portekiz oldu ve milliler 5-1 geri düştü. Ancak erken toparlanan temsilcimiz geriden gelerek üstünlüğü ele aldı. Set sonunda yakaladığı 20-15’lik avantajı koruyamayan temsilcimiz, seti 25-23 kaybetti. Konuk ekip ikinci sete de iyi başlayan taraf oldu. Ancak Türkiye geriden geldi, eline geçirdiği avantajı iyi savunma yaparak sürdürdü ve durumu 25-20 ile eşitledi. Üçüncü set o ana kadarki en dengeli ve çekişmeli set oldu. Milli takım 25-21 ile öne geçmeyi başardı.

Dördüncü sette Efeler’in savunması yine iş başındaydı. Üst üste gelen blok sayılarıyla beraber setin ikinci yarısından itibaren avantaj yakalayan milliler, 25-20 ile skoru 3-1’e getirdi ve sahadan galip ayrıldı.

Grubundaki 5. maçında 4. galibiyetini alan A Milli Takım, 24-25 Haziran tarihlerinde Hırvatistan’ın Zadar şehrinde gerçekleştirilecek Dörtlü Final’de mücadele etme hakkı kazandı. Milliler CEV Avrupa Altın Ligi A Grubu’ndaki altıncı maçında 17 Haziran Cumartesi günü Ankara’da Danimarka’yı ağırlayacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü: Cumhuriyet’in 100. yılında 9 kupa…