Fenerbahçe Spor Kulübü: Cumhuriyet’in 100. yılında 9 kupa…

Fenerbahçe, Cumhuriyet'in 100. yılında futbol, kadın basketbol, kadın voleybol, kadın masa tenisi ve tekerlekli sandalye basketbol branşlarında toplam 9 kupa kazandı.

Spor 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe kadın basketbol takımı ilk defa Euroleague şampiyonluğunu kazandı.

Fenerbahçe, erkek futbolunda özlemle beklenen lig şampiyonluğuna Cumhuriyet’in 100. yılında 2022 ulaşamasa da 2022-23 sezonunu 9 kupayla bitirdi. Futbolda sezonu Türkiye Kupası’yla kapatan sarı-lacivertliler, birçok branşta elde edilen şampiyonluklarla camianın ve taraftarın bir nebze de olsa yüzünü güldürdü.

Önümüzdeki sezonlara bakıyoruz, arkamıza değilÖnümüzdeki sezonlara bakıyoruz, arkamıza değil

Amatör branşlarda yarışan sarı-lacivertli sporcular, ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza attı. Kanarya’nın kazandığı şampiyonluklar şöyle…

Kadın basketbol: Fenerbahçe, kadın basketbolunda sezonu çifte şampiyonlukla tamamladı. FIBA Avrupa Ligi’nde tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde ederek önemli bir başarıya imza atan sarı-lacivertliler, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ise 5’i üst üste olmak üzere 17. kez mutlu sona ulaştı.

Kadın voleybolu: Sarı-lacivertli kadın voleybol takımı, 2022-2023 sezonunda Sultanlar Ligi’nde şampiyonluk ipini göğüsleyerek 6 yıllık özlemi sonlandırmayı başardı. Fenerbahçe, lig şampiyonluğunun yanı sıra sezon başında Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nı da müzesine götürdü.

Bir hışımla geldi geçti: Jorge JesusBir hışımla geldi geçti: Jorge Jesus

Tekerlekli sandalye basketbol: Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2022-2023 sezonunu çifte kupayla taçlandırdı. Avrupa Kupası-2’de mutlu sona ulaşan sarı-lacivertli ekip, Süper Lig’de ise üst üste ikinci kez kupaya ulaştı.

Kadınlar masa tenisi: Fenerbahçe, kadınlar masa tenisinde ligde ve Türkiye Kupası’nda sezonu şampiyon tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.