PFDK, Fenerbahçe’nin 5 yıldızlı forması için karar veremedi

Türkiye Kupası finalinde kullanılan 5 yıldızlı forma için PFDK'ya sevk edilen Fenerbahçe "Logoyu tescil ettirdim" savunması yaptı. PFDK, konunun incelenmesi kararını aldı.

Spor 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçeli futbolcular, Türkiye Kupası'nı kaldırırken üzerlerinde 5 yıldızlı forma vardı.

Fenerbahçeli futbolcular, Başakşehir’i 2-0 yendikten sonra Türkiye Kupası’nı 5 yıldızlı formayla aldı. Sarı lavcivertliler bundan dolayı Hukuk kurulu tarafından Profesyonel Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Konuyla ilgili toplantı yapan PFDK şu kararı aldı: “Fenerbahçe A.Ş.’nin, 2022-2023 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü’nün 7/6 maddesi, Sportif Ekipman Talimatı’nın 16. maddesi ve Yayın Talimatı’nın 12/7 ve 13/3 maddeleri uyarınca yapılan disiplin sevkiyle ilgili savunmada belirtilen hususların araştırılmasına, bu nedenle incelemenin devamına…”

Fenerbahçe 5 yıldızlı armayı tescil ettirdi, kombinelerde devrim gibi karar... İşte borçFenerbahçe 5 yıldızlı armayı tescil ettirdi, kombinelerde devrim gibi karar… İşte borç

Fenerbahçe logoyu tescil ettirdi

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, mali genel kurulda “Kulübümüz 28 şampiyonluğumuzun hakkı olan 5 yıldızlı formayı hayata geçirdi. TFF’ye yaptığımız süreç hala devam ederken kulübümüz artık beklemeyecek. Armamız tescillenmiş haliyle her alanda 5 yıldızlı olarak kullanılacaktır” dedi. Sarı lacivertliler, Fenerbahçe AŞ’nin kullanması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na 5 yıldızlı logoyu tescil ettirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarında kulüplerin tescilli logolarında bulunması yasak işaret ve sembollere ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Kulüpler, yıldızları zorunluluk olarak değil tercihen kullanıyor.

Ali Koç'un tarifleri! Fenerbahçe kaos kulübüAli Koç’un tarifleri! Fenerbahçe kaos kulübü

Sivasspor ve Bursaspor örneği

Sivasspor ve Bursaspor logolarında yıldız bulunuyor. Fenerbahçe, bu kulüpler gibi logosunda yıldız kullanımı yaptığını iddia ediyor. TFF talimatlarında logoda yıldız kullanımını yasaklayan bir hüküm bulunmuyor. PFDK’nın inceleme sonucunda ne karar alacağı ise merak ediliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.